6 Ιουνίου 2013

Βραβείο ποιότητας και καινοτομίας σε παραγωγό από τη Σαμοθράκη.


Με πτυχίο Οικονομικών στο χέρι αποφάσισε να επιστρέψει στη Σαμοθράκη και να θέσει ξανά σε λειτουργία το μικρό τυροκομείο του παππού του.
Tους παραγωγούς που καινοτομούν και δημιουργούν στην παράδοση βράβευσε ο «Γαστρονόμος». Ανάμεσα στους βραβευθέντες και ο Σαμοθρακίτης Παναγιώτης Παπανικολάου, ο οποίος απέσπασε το βραβείο Παραγωγής  Τυροκομικών Προϊόντων στα Βραβεία Ποιότητας 2012.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της  "Καθημερινής" το 2000 ο Παναγιώτης Παπανικολάου, με το πτυχίο των Οικονομικών φρέσκο στο χέρι, αποφάσισε να επιστρέψει στη Σαμοθράκη και να θέσει ξανά σε λειτουργία το μικρό τυροκομείο του παππού του. Το εκσυγχρόνισε και μαθητεύοντας πλάι σε μάστορες τυροκόμους, σήμερα παράγει προϊόντα που γοητεύουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Απόδειξη ότι το βράδυ της Δευτέρας, φορώντας τα καλά του, ανέβαινε στη σκηνή του Μουσείου Μπενάκη για να παραλάβει το βραβείο Παραγωγής Τυροκομικών Προϊόντων στα Βραβεία Ποιότητας 2013 του «Γαστρονόμου».

«Σας ευχαριστώ πολύ. Εχω ένα μικρό τυροκομείο, τόσο μικρό που απορώ πώς με ξετρυπώσατε». Τα γέλια και τα χειροκροτήματα διέλυσαν την αμηχανία του. «Δύο εκκλήσεις μόνο. Στον κόσμο να αγαπούν τα ελληνικά προϊόντα και στους πολιτικούς να τα βοηθούν».

(06/06/2013) 

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο σου Παναγιώτη καλή συνέχεια και μακάρι να σε ακολουθήσουν και άλλοι νέοι στο νησί μας. Σπιτάλας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή