15 Ιουλίου 2013

Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλο βήμα για τη δημοκρατία και την κοινωνία


Ιστορικός σταθμός για την Αριστερά είναι το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για τη μετατροπή του σε ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα, το οποίο θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανατροπή του Μνημονίου και της σκληρής λιτότητας που πληγώνουν βαθιά τη χώρα και τους εργαζόμενους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών ανοίγει τον δρόμο για τη δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης, με τη θέληση του ελληνικού λαού, και τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα ξαναχτίσει την Ελλάδα. Το νέο κόμμα, όπως έδειξε ο ανοικτός, ειλικρινής και ζωηρός διάλογος στο Συνέδριο, δεσμεύεται για τη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, την κατάργηση του Μνημονίου, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα επουλώσει τις πληγές και θα υψώσει ασπίδα προστασίας για τους πολίτες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσανατολισμένος στον στρατηγικό στόχο για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα και την αποκατάσταση και διεύρυνση της δημοκρατίας και των θεσμών λαϊκής συμμετοχής.

ΑΥΓΗ 15-7-13
http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου