1 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΓΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (12-4-2011).

"Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου Μαυρανεζούλη αναφορικά με τη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου."
Aναδημοσιεύουμε αποσπάσματα που αφορούν το νησί μας από μια συνέντευξη της κας Νικολάου στο "Ράδιο Σαμοθράκης".

:Η κ. Νικολάου είπε τα εξής:
«Για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σημαντικό είναι το γεγονός ότι εγκρίθηκαν τέσσερις προγραμματικές συμβάσεις, ενώ δόθηκε η συναίνεση για το έργο Λιμνοδεξαμενή Ξηροποτάμου Νήσου Σαμοθράκης».
Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:
Σύναψη και σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του έργου: «Αναβάθμιση Λιμενικών Εγκαταστάσεων και επέκταση Κρηπιδωμάτων στο λιμάνι Καμαριώτισσας Νήσου Σαμοθράκης».
Σύναψη και σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του έργου: «Κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου Λακκώματος Νήσου Σαμοθράκης»
Ζωτικής σημασίας, ωστόσο, είναι τα έργα που αφορούν τη Σαμοθράκη, προϋπολογισμού περίπου 14 εκ. ευρώ. Πρόκειται για την κατασκευή του λιμανιού της Καμαριώτισσας, έργο προϋπολογισμού περίπου 8,5 εκ. ευρώ, το Αλιευτικό Καταφύγιο στο Λάκκωμα προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ, και η Λιμνοδεξαμενή του Ξηροποτάμου. Τα έργα θα δώσουν ζωή στη Σαμοθράκη, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, θα συμβάλλουν στην οικονομία, και θα επιλύσουν μαζί με άλλες παράλληλες ενέργειες το θέμα της συγκοινωνίας, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να μην ξεχνούμε ότι στη Περιφερειακή μας Ενότητα συμπεριλαμβάνεται το ωραιότερο νησί της Μεσογείου.»

13-04-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου