14 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε της Σαμοθράκης
Η σημερινή κατάσταση του Δήμου καθώς επίσης και η στασιμότητα και η αδράνεια που παρατηρείται στην εξέλιξη όλων σχεδόν των εξαγγελθέντων έργων, προκαλούν στους δημότες εύλογες ανησυχίες. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις για πιθανή παραίτησή σας και ενδεχόμενη αναστολή των εργασιών του Δήμου μας επιτείνουν το πρόβλημα.
Επειδή τον Μάιο κ. Δήμαρχε θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα αυτοδιοικητικές εκλογές (Δήμου και Περιφέρειας), η υποχρέωσή σας να ενημερώσετε τους δημότες από τους οποίους έχετε εκλεγεί άλλωστε, θεωρείται και απαραίτητη και θεσμικά επιβεβλημένη.                                     
Πρόσφατα δημοσίευσα στο μπλοκ μου samothrakisnea2.blogspot.com αποσπάσματα από παλιότερη συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχη Κας Νικολάου Γ. που ανακοίνωνε συγκεκριμένα έργα για το νησί μας. Κάποια από αυτά τα έργα έχουν εξαγγελθεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν και ταλανίζουν τη Σαμοθράκη επί δεκαετίες. Ενδεικτικά να σας θυμίσω δήμαρχε ότι το Αλιευτικό Καταφύγιο του Λακκώματος (χρονολογείται από το 1988), έχει εξαγγελθεί εδώ και τρία  χρόνια από τον κ. Περιφε-ρειάρχη ως «το πλέον ώριμο έργο, με τον φάκελό του πλήρη και με προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια»! Άλλα έργα αποφασιστικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας, όπως το στρατηγικής σημασίας για τη συγκοινωνία του νησιού της αναβάθμισης και της βελτίωσης του λιμένα της Καμαριώτισσας 8,5 εκατομμύρια, η λιμνοδεξαμενή στον Ξηροπόταμο 6 εκατομμύρια, οι βιολογικοί των οικισμών (με τους προϋπολογισμούς τους), το νέο νοσοκομείο, η λειτουργία του ελικοδρόμιου κ.ά.

Κύριε Δήμαρχε στα περισσότερα από αυτά τα εξαγγελθέντα έργα εμπλέκονται και ο Δήμος και η Περιφέρεια, γιαυτό θα ήταν χρήσιμο να προκαλέσετε εσείς ως δήμαρχος και μια ανάλογη με την δική σας ενημέρωση και από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.
Επειδή ο δημόσιος δημοκρατικός έλεγχος από τους δημότες προς τους εκλεγμένους ηγέτες τους είναι θεσμοθετημένος και απαραίτητος στην λειτουργία της αυτοδιοίκησης,  σας παρακαλώ
κ. δήμαρχε ν'ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μου που είναι και αίτημα πολλών δημοτών και να μας ενημερώσετε τόσο για την κατάσταση των οικονομικών του Δήμου και τα προβλήματά του που σας ανάγκασαν να προβείτε στις πρόσφατες δηλώσεις σας, όσο και για την εξέλιξη και την πορεία της υλοποίησης των εξαγγελμένων έργων.

Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφερθώ κ. Δήμαρχε στην μεγάλη απορία που μου προξένησε το γεγονός ότι, παρόμοια μ’ αυτήν την ενημέρωση που σας ζητώ εγώ σήμερα με την παρούσα επιστολή μου, δεν σας έχει ζητηθεί, εξ’ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω, ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα μάλιστα σ’ ότι αφορά τις τελευταίες δηλώσεις σας περί της πιθανής παραιτήσεώς σας και της αναστολής των εργασιών του Δήμου!

Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μου
Σπιτάλας Βασίλειος
Δημότης Σαμοθράκης

                                                                            
                                                                                                                  Σαμοθράκη 13-10-2013   

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12:48

    Στη χθεσινή συνέντευξη στο Ράδιο Σαμοθράκη ο Δήμαρχος δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση σε κανένα θέμα, παρά την πίεση που δέχτηκε από τις επίμονες ερωτήσεις του σταθμού. Εγώ επιπλέον θα τον ρωτούσα "γιατί κ. Δήμαρχε αφού έχετε τόσα προβλήματα με τον Καλλικράτη στις χρηματοδοτήσεις αλλά και σε άλλα σοβαρά ζητήματα δεν ενώσατε τη φωνή σας μαζί με άλλους δημάρχους που ζητούν την αλλαγή του Καλλικράτη και την καταγγελία των μνημονίων; Τι περιμένετε να έχετε σαν Δήμαρχος ξεχωριστή ευνοική μεταχείριση επειδή το ΠΑΣΟΚ μετέχει στην Κυβέρνηση;". Και σ' ότι αφορά των Ξηροπόταμο οι κάτοικοι "δεν λένε παραμύθια", είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με τον βιολογικό της Καμαριώτισσας όπου δεν ενημερώθηκαν και δεν ρωτήθηκαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του οικισμού. Σε γενικές γραμμές το συμπέρασμα ήταν απαγοητευτικό για την προοπτική του νησιού και της ζωής μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή