20 Δεκεμβρίου 2013

Δότρια οργάνων χαρίζει ζωή σε 6 ασθενείς


Ζωή από το θάνατο του δικού τους ανθρώπου αποφάσισαν να δώσουν οι συγγενείς ασθενούς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης τα ξημερώματα της Πέμπτης. Μετά τη διάγνωση του θανάτου, η οικογένεια της εκλιπούσης δέχθηκε να δωρίσει τα όργανά της, προσφέροντας έτσι σωτήρια μοσχεύματα σε έξι συνανθρώπους μας σε Ελλάδα και Ιταλία.
Μετά τη συναίνεση της οικογένειας, γιατροί και προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας  του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα μοσχεύματα και να εντοπίσουν τους κατάλληλους παραλήπτες. Έτσι, η καρδιά μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο, οι πνεύμονες σε Νοσοκομεία της Ιταλίας, το ήπαρ και οι νεφροί στο Ιπποκράτειο και ο κερατοειδής σε ασθενή στην Αλεξανδρούπολη.
Αυτή η «γέφυρα ζωής» που στήθηκε από τις 3.30 τα ξημερώματα μέχρι τις 9 το πρωί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ίσως καταφέρει να χαρίσει μία όμορφη και γεμάτη υγεία ζωή σε 6 συνανθρώπους μας. Για το μεγαλείο της οικογένειας που παρά την οδύνη κατάφερε να συναινέσει σε μία πράξη ύψιστης καλοσύνης και αλληλεγγύης, τα λόγια είναι περιττά…
Όπως δήλωσε στη «ΓΝΩΜΗ» ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου Δημήτρης Λαζόπουλος, «με την πράξη της Δωρεάς των Οργάνων μετουσιώθηκε το τέλος της ζωής ενός ανθρώπου, σε ελπίδα και θεραπεία ασθενών. Η πράξη τιμά απεριόριστα τη μνήμη της εκλιπούσης και εξυψώνει ηθικά την οικογένεια, αλλά και όσους συνέβαλλαν στη ‘Γέφυρα Ζωής’».
Ενισχύεται το νοσοκομείο μας
Χθες το μεσημέρι, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος παρέδωσε στον κ. Λαζόπουλο τις πράξεις ένταξης στο ΕΣΠΑ αγγειογράφου, υβριδικού χειρουργείου και βιοϊατρικού εξοπλισμού για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
«Η διοίκηση του νοσοκομείου μας δεσμεύεται να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στις διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια αυτού του εξοπλισμού, προκειμένου οι πολίτες της περιφέρειας να έχουν την ποιότητα που τους αρμόζει στην κάλυψη των υγειονομικών τους αναγκών», σημείωσε ο κ. Λαζόπουλος.
Kική Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου