21 Δεκεμβρίου 2013

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις στο «Πάρκο Χριστουγέννων»


Άνοιξε χθες στο πάρκο Εθνικής ανεξαρτησίας (έναντι Ακαδημίας) το «Πάρκο των Χριστουγέννων». Στον χώρο του θα πραγματοποιηθούν σειρά εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων από σήμερα έως και την Πρωτοχρονιά.  Δεκάδες είναι τα περίπτερα που στήθηκαν αλλά και οι εθελοντές που δραστηριοποιούνται για ν δώσουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Σύλλογοι, σωματεία και σχολεία της πόλης, αλλά και εθελοντές του Δήμου που θα ψυχαγωγήσουν τους μικρούς φίλους που θα επισκεφθούν το πάρκο.
Δράσεις του «Πολυκοινωνικού
Tο ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ του ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ από την Παρασκευή 20/12/2013 και για 12 ημέρες   μεταφέρει τις δράσεις του στο διαμορφωμένο για την γιορτινή περίοδο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας. Στο περίπτερο του «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ» μικροί και μεγάλοι δημότες της πόλης μας, και όχι μόνο, θα έχουν την δυνατότητα να μετέχουν μαζί με ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ σε δραστηριότητες όπως face painting, ζωγραφική, κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών αλλά και να βγάλουν φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη.
Επιπλέον, η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ θα διαθέτει χειροποίητα εδέσματα σε συμβολικό αντίτιμο, με σκοπό τα έσοδα από τις πωλήσεις  να ενισχύσουν  το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στον ίδιο χώρο, μάλιστα, θα έχει τοποθετηθεί ένα από τα «καλάθια αγάπης» του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου όποιος επιθυμεί θα μπορεί να αφήσει βασικά είδη διατροφής (λάδι, ζάχαρη, αλεύρι, αλάτι, γάλα εβαπορέ, σάλτσες, όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, μαρμελάδα, μέλι κ.α.).
Επίσης το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου το βράδυ θα διανεμηθεί δωρεάν σούπα και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα στηθεί ψησταριά  αναβιώνοντας έτσι το έθιμο της πόλης μας.
Τέλος την Παρασκευή στις 20/12/2013 και ώρα 19:00 στον χώρο του Πολυκοινωνικού ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΡΓΩ» σε συνεργασία με το «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» και το «ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΣΕΜ)» οργανώνει Μουσικοχορευτική εκδήλωση/διαγωνισμό για μικρά και μεγάλα παιδιά με τίτλο «Η πριγκίπισσα των Χριστουγέννων 2013».

Γιορτή εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης παϊδιών
Την Κυριακή  22 Δεκεμβρίου 2013 από τις 6:00μ.μ. έως τις 9:00μ.μ. το Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης διοργανώνει στο « Πάρκο των Χριστουγέννων» μια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά.
Η γιορτή ονομάζεται «Κοντά στο Παιδί» και αποτελεί συνέχεια των δράσεων του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια, κατασκευές, ζωγραφική και πάρα πολλές άλλες δραστηριότητες. Μαζί μας θα βρίσκονται και αθλητικά σωματεία της πόλης μας προκειμένου να δώσουν περισσότερη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Στο χώρο θα υπάρχουν, επίσης, καλάθια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης προκειμένου όποιος το επιθυμεί να φέρει παιχνίδια, παιδικές τροφές και τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Ελάτε μαζί μας για να περάσουμε ένα όμορφο και δημιουργικό Κυριακάτικο απόγευμα .
Υπεύθυνη Δράσης και Πληροφορίες: Χύτου Σοφία, τηλέφωνο :6989953617.
News-Admin
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου