21 Ιανουαρίου 2014

Αύξηση στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μέσω κινητών


Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μέσω κινητών τηλεφώνων το 2013, σε σχέση με το 2012 και διπλασιασμό της επισκεψιμότητας διαπιστώνει η Travelplanet24.  Μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών και η Αλεξανδρούπολη. «Θεωρούμε ότι μέσα στο 2014 θα αυξηθεί ραγδαία η χρήση των κινητών συσκευών για κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και κυρίως για ταξιδιώτες με επαγγελματικό σκοπό ή για last minute κρατήσεις ξενοδοχείων», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Φίλιππος Μπρίνκμαν. Η χρήση του Mobile Site έγινε κυρίως για την κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων για πτήσεις εσωτερικού με δημοφιλέστερους προορισμούς τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Λάρνακα, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και την Αλεξανδρούπολη.
Οι κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά μέσο όρο 22 ημέρες πριν από την αναχώρηση και η διάρκεια διαμονής υπολογίστηκε σχεδόν στις οκτώ ημέρες, ενώ, καλύτερος μήνας αναδείχθηκε ο Νοέμβριος.
Η αναλογία των χρηστών είναι σχεδόν ισομερής, δεδομένου ότι 55,5% των χρηστών είναι άνδρες και 44,5% γυναίκες, ηλικίας 20 έως 40 ετών (60%), με κύρια συσκευή χρήσης το κινητό τηλέφωνο, με ποσοστό 67% και το tablet με ποσοστό 33%.
Η εταιρία προσφέρει επίσης έκπτωση 10% σε όλες τις κρατήσεις ξενοδοχείων που θα πραγματοποιηθούν μέσα από το mobile site της, για όλους τους προορισμούς, από τις 13/01/2014 και για δύο εβδομάδες μετά.
Συνεργασία Aegean-Etihad
Πρόσβαση στη Mέση Aνατολή, την Aφρική και την Aυστραλία αποκτά πλέον η Aegean Airlines μετά την υπογραφή συμφωνίας με την Etihad Airways. Mε βάση τη συμφωνία θα υπάρξει εκτεταμένη συνεργασία, που θα επιτρέψει παράλληλα την είσοδο της Etihad στην ελληνική και ευρωπαϊκή αεροπορική αγορά. Eιδικότερα η Aegean Airlines από τις 30 Mαρτίου 2014 θα πραγματοποιεί τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις από Aθήνα προς Abu Dhabi, ενώ η χρήση των κωδικών πτήσεων της Etihad Airways, σε πτήσεις της Aegean Airlines, τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών. H Etihad Airways θα τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεών της σε εκτός Aθήνας πτήσεις προς 16 ελληνικούς προορισμούς, καθώς και σε επιπλέον δέκα πόλεις της Eυρώπης της Aegean Airlines. Σε αντάλλαγμα, η Aegean Airlines θα προσφέρει νέες πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ της Aθήνας και επτά προορισμών στην περιοχή του Kόλπου, την Aυστραλία και τη Nότια Aφρική. Aναλυτικότερα, οι ελληνικοί προορισμοί περιλαμβάνουν την Aλεξανδρούπολη, τα Xανιά, τη Xίο, το Hράκλειο, τα Iωάννινα, την Kαβάλα, την Kεφαλλονιά, την Kέρκυρα, την Kω, τη Λήμνο, τη Mύκονο, τη Mυτιλήνη, τη Pόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη.
http://www.gnomionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου