16 Φεβρουαρίου 2014

Ξέχασαν τα κόμματα τους ή ντρέπονται για αυτά;

                 

Είναι προφανές ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου θα διεξαχθούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που έγιναν το 2010, οι κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός και η χώρα, είναι  βέβαιο ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο.
Ξαφνικά όλοι απώλεσαν την κομματική τους ταυτότητα, προσπαθούν να κρύψουν χρίσματα που πήραν στις προηγούμενες εκλογές, μόλις  πριν 3,5 χρόνια, και να διαχειριστούν την σημερινή στήριξη όπως την ονομάζουν, έτσι που δεν θα  προκαλέσουν τον εξαθλιωμένο πολίτη, αλλά να έχουν τους άλλοτε πανίσχυρους κομματικούς μηχανισμούς, μαζί τους.
Φυσικά και δεν μπορεί κάποιος να ντρέπεται για το κόμμα που ανήκει, αν αισθανόταν έτσι έπρεπε να το είχε εγκαταλείψει, ο στόχος απλά είναι η παραπλάνηση για μια ακόμη φορά του λαού.
Μπορεί να είναι, έως ενός σημείου κατανοητό για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του καταρρέει, αλλά για αυτά της  Ν.Δ που εμφανίζεται να κρατάει υψηλά ποσοστά, δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, εκτός αν όλα τα γκάλοπ είναι κάλπικα!
Ένα είναι το σίγουρο, όταν δεν καταδικάζεις μια πολιτική, σημαίνει ότι τις παρέχεις στήριξη, αυτό φαίνεται και από την ΚΕΔΕ που ελέγχεται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, και έχει βάλει πλάτη σε αυτές τις πολιτικές.
Έτσι είναι σε όλη την Ελλάδα, ας δούμε όμως τι γίνεται σε τοπικό επίπεδο και πως συμπεριφέρονται οι υποψήφιοι της περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Ο Κώστας Μορφίδης είναι υποψήφιος του Συριζα και η επιλογή του έγινε από τα κεντρικά όργανα του κόμματος, με στόχο να προωθηθεί η πολιτική και οι προτάσεις του. O Χρήστος Τρέλλης συνεχίζει με το ΚΚΕ, ο Χρ. Κιτσόπουλος είναι η επιλογή της χρυσής αυγής με ότι σημαίνει αυτό, και η ΔΗΜΑΡ κατεβάζει δικό της ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Βασίλη Τραϊφόρο.
Ο σημερινός περιφερειάρχης έγινε ξαφνικά ανεξάρτητος, έχει όμως τη στήριξη του πασοκ, και προσπαθεί βέβαια να στελεχώσει την παράταξη του και με στελέχη από τον χώρο της Ν.Δ, όπως ο Σταύρος Καβαρατζής και ο δήμαρχος Νευροκοπίου, που είναι υποψήφιοι  αντιπεριφερειάρχες Έβρου και Δράμας αντίστοιχα.
Ο επικεφαλής της σημερινής μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παυλίδης, που στηρίχθηκε και στηρίζεται από τη Ν.Δ., δηλώνει ανεξάρτητος ενώ πίεζε το κόμμα του για να εξασφαλίσει την στήριξη, δήλωνε ότι θα είναι υποψήφιος από πολύ νωρίς στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα πειθαρχήσει σε κομματική απόφαση αντίθετη με αυτόν .
Και βέβαια οι υπόγειες συναλλαγές πάνε κι έρχονται, με τις προσωπικές επιδιώξεις να κυριαρχούν σε μια προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης σε ένα ρευστό πολιτικό τοπίο, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αυτά θα τα πούμε σε άλλη μας ανάρτηση, όπως και για τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου