10 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ



Πρόθεση του blog μου  samothrakisnea2.blogspot.com  είναι να γίνει ένας σοβαρός, ουσιαστικός και δημιουργικός προεκλογικός διάλογος για τον δήμο της  Σαμοθράκης μας.

Έχω ζητήσει εξ’ αρχής από όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας να μου στέλνουν οι ίδιοι τις  ανακοινώσεις τους  και ότι άλλο  επιθυμούν να δημοσιεύσουν προκειμένου να μην γίνουν λάθη και παρεξηγήσεις και με την δέσμευσή μου να τα δημοσιεύω όλα χωρίς εξαιρέσεις.

Σ’ ότι αφορά τις υπόλοιπες ανακοινώσεις  ή σχόλια που θα λαμβάνω από ιδιώτες ή άλλους, θα τα δημοσιεύω, εφόσον δεν θα είναι υβριστικά ή προσβλητικά και θα συντελούν σ’ έναν δημιουργικό προεκλογικό διάλογο. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητό αυτά τα άρθρα και τα σχόλια να είναι και ενυπόγραφα.

Τα προβλήματα του δήμου μας και της κοινωνίας μας είναι πολλά και μεγάλα και για να λυθούν χρειάζεται «ένας άλλος δήμος»! Αυτό το πρότυπο του μέχρις σήμερα  δημάρχου που είχε τα χαρακτηριστικά της μοναδικότητας, της αυθεντίας, του παντογνώστη και του αναντικατάστατου έχει εκ΄ των πραγμάτων ξεπεραστεί. Φάνηκε άλλωστε και με την επίκληση του ίδιου του κ. Χανού για την δημιουργία της «Επιτροπής Αγώνα» προκειμένου να λυθούν άμεσα οικονομικά προβλήματα και μπράβο του!

Αυτός ο «άλλος δήμος» που χρειαζόμαστε πρέπει  να είναι δημοκρατικός και διαφανής. Πρέπει να επιζητά και να ενθαρρύνει την κοινωνική ευθύνη, την αυτενέργεια και την κοινωνική συμμετοχή.

Η μεγάλη οικονομική κρίση που έπληξε και τον δήμο μας τα τελευταία χρόνια και που οφείλεται κυρίως  στην πολιτική των μνημονίων που ακολούθησαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις αδυναμίες  του Καλλικράτη, απαιτούν αποφασιστική αντιμετώπιση από εμάς τους ίδιους τους δημότες – πολίτες. Το πρώτο μέλημά μας και μέλημα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα  πρέπει να είναι έγνοια για μια κοινωνία όρθια με αλληλεγγύη και αποφασισμένη να αλλάξει την κατάσταση.   

Τέλος,  χαιρετίζω την χθεσινή συνάντηση των κ.κ. Ατζανού Π. και Βίτσα Α. και εύχομαι να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος και με την κ. Αντωνάκη Χ. καθώς επίσης και με άλλους πιθανούς υποψήφιους.

Οι όποιες κοινωνικές συγκλίσεις μπορούν να γίνουν προεκλογικά, επιβάλλεται να γίνουν.

Άλλωστε τα πολλά ψηφοδέλτια στο νησί μας είναι πολυτέλεια και τελικά μάλλον θα υποβαθμίσουν  την ποιότητα του αυριανού Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Σαμοθράκη έχει ανάγκη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε από κοινωνική συνεννόηση και συναινέσεις.

Με τιμή ο Δημότης και Διαχειριστής του blog

Σπιτάλας Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου