9 Απριλίου 2014

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΛΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Ενημερωτική Ημερίδα πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου στην Δράμα – Οι δυνατότητες, οι τεχνικές της καλλιέργειας και οι προοπτικές για τους Έλληνες αγρότες.

kanabi klostiki-kanavi

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για την καλλιέργεια της βιομηχανικής (κλωστικής) κάνναβης θα έχουν όσοι αγρότες συμμετάσχουν σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιείται στη Δράμα, αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου και ώρα 11.30 π.μ.
Πιο συγκεκριμένα, η ημερίδα που φέρει τον τίτλο «Πρώτη γνωριμία με την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης»  και διοργανώνεται από τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ-Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας,  θα διεξαχθεί στη κεντρική αίθουσα διαλέξεων-προβολών του Κέντρου «Δήμητρα» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.
Ο Ν. 4139/2013, άνοιξε τον δρόμο για την καλλιέργεια της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα. Αναμένεται η ΚΥΑ για την θεσμοθέτηση της καλλιέργειάς της.
Από το φυτό παράγονται πληθώρα προϊόντων, όπως ρούχα, σχοινιά, χαρτί, λάδι, ζωοτροφές κ.α. Στην ημερίδα θα γίνει μια περιληπτική αναφορά στην τεχνική της καλλιέργειας με βάση κυρίως αναφορές από χώρες της Ε.Ε, καθώς και στοιχεία για την δυνατότητα και τις προοπτικές της καλλιέργειας στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.
Στα πλαίσια της ημερίδας θα γίνει μια σύντομη αναφορά στην χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών (γεωργία ακριβείας, δορυφορικοί χάρτες κ.α.) στην βελτίωση της διαχείρισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
Ομιλητές στην ημερίδα είναι οι γεωπόνοι, Αβραάμ Νικολαΐδης, Δρ. Βυζαντινόπουλος Σπυρίδων και ο Δρ. Κατσαντώνης Δημήτριος.
Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη, ενώ όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο: 25210-58175.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ
http://www.elthraki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου