13 Απριλίου 2014

ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΒΑΖΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

YDROPLANO IDROPLANO1Αποκλεισμένα από την ελληνική αγορά και κατά την φετινή τουριστική περίοδο θα παραμείνουν τα υδροπλάνα – Ούτε μια άδεια έχει εκδοθεί από το Δημόσιο, για λειτουργία Υδροδρομίου – Παραμένουν παγωμένες οι επενδύσεις.

Αποκλεισμένα από την ελληνική αγορά και κατά τη φετινή σεζόν θα παραμείνουν τα υδροπλάνα.
Αιτία; Η ελληνική γραφειοκρατία την οποία ούτε η τετραετία του μνημονίου κατάφερε να «δαμάσει», με αποτέλεσμα, φέτος, στην καλύτερη περίπτωση, να υπάρξουν μόνο ναυλωμένες πτήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο καιρό που βρίσκεται σε ισχύ το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα υδροπλάνα,  δεν εκδόθηκε ούτε μία άδεια για υδατοδρόμιο.
«Το νομικό πλαίσιο είναι ολοκληρωμένο, ενώ τόσο ο υπουργός Ναυτιλίας όσο και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχουν προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση επενδύσεων σε υδατοδρόμια.
Ωστόσο, η κρατική μηχανή κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες επενδύσεις να παραμένουν «παγωμένες», σημειώνει στο Capital.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νίκος Χαραλάμπους.

Θα πετάξουν φέτος τα υδροπλάνα;
«Το πιο πιθανό είναι η εταιρεία μας να εκτελέσει μόνο πτήσεις charter, οι οποίες θα εκτελούνται από  ορισμένα αεροδρόμια μέχρι κάποια υδάτινη επιφάνεια.
Για το συγκεκριμένο είδος πτήσεων δεν απαιτούνται έργα κατασκευής υδατοδρομίου» απαντά ο κ. Χαραλάμπους.
Όπως εξηγεί, θα είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο  υδατοδρομίων κατά το φετινό καλοκαίρι.
«Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε δημιουργήσει σύστημα κρατήσεων, αλλά και πρόγραμμα επιβράβευσης επιβατών.
Ωστόσο, ακόμη δεν έχει εκδοθεί ούτε μία άδεια υδατοδρομίου, ενώ τα στενά χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν το λανσάρισμα του νέου αυτού μεταφορικού μέσου στην αγορά.
Είναι, λοιπόν, μεγάλος ο κίνδυνος να αδειοδοτηθούν, αποκομμένα μεταξύ τους υδατοδρόμια, όπως π.χ. στη Ζάκυνθο και την Κρήτη, τα οποία δεν θα μπορούν να υποστηρίξουν ένα βιώσιμο δίκτυο πτήσεων» αναφέρει.
http://www.elthraki.gr/

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20:51

    Τελικα αυτη η εταιρεια θελει πραγματικα να πεταξουν τα υδροπλανα?Συνεχεια ανεβαζει σχολια τυπου ουτε φετος θα πεταξουν τα υδροπλανα εξαιτιας της ατιμης της γραφειοκρατιας παρολο που εμεις θα αναλαβουμε ολο το κοστος τι συμβαινει πραγματικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή