5 Ιουνίου 2014

27-29 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη έρχεται «το Ποτάμι»


“Το Ποτάμι” έστειλε στα μέλη του τις οριστικοποιημένες διαδικασίες βάσει των οποίων τα μέλη του κινήματος θα επιλέξουν εκείνους που θα τους εκπροσωπήσουν στο ιδρυτικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 27-29 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη. Οι εκλογές στις κατά τόπους ομάδες θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου. Επιπλέον, από τα μέλη του Ποταμιού έχουν ζητηθεί και συγκεκριμένες προτάσεις (ανά θεματική ενότητα) προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενσωματωθούν στο ευρύτερο προγραμματικό πλαίσιο του κινήματος. την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 αρχίζοντας στις 10πμ θα γίνουν στις Τοπικές Επιτροπές όλης της χώρας οι εκλογικές διαδικασίες για την επιλογή των Συνέδρων που θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο του κόμματος που θα γίνει από 27 έως και 29 Ιουνίου 2014 στο Δημοτικό κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης.
Σημειώστε ότι οι Σύνεδροι θα καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους. Από πλευράς ΟΕΣ, σύντομα θα έχετε τις ειδικές τιμές που θα εξασφαλίσουμε σε μεταφορικά μέσα αλλά και για τη διαμονή τόσο στο Δημοτικό κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης, όσο και σε Ξενοδοχεία της περιοχής. Σε κάποιες περιπτώσεις οι τοπικοί συντονιστές προγραμματίζουν να μπουν πούλμαν οπότε συνεννοηθείτε πριν αποφασίσετε.
Παρακαλούμε να σημειώσετε τα εξής:
1. Από σήμερα και έως την 12.6.2014, όποιο μέλος επιθυμεί να είναι υποψήφιο για
συμμετοχή στο Συνέδριο, πρέπει να στείλει με
E –Mail στον Προσωρινό Τοπικό Συντονιστή της περιοχής του, τα στοιχεία του, που πέρα από Επώνυμο και Όνομα, θα  περιλαμβάνουν και πατρώνυμο, αριθμό ταυτότητας (ή άλλου δημόσιου εγγράφου με το  οποίο θα ψηφίσει), E-Mail και κινητό τηλέφωνο.
2. Ως Τοπικές Επιτροπές ορίζονται οι Νομοί της χώρας και οι Τομείς της Αττικής.
Αν σε ένα  Νομό για λόγους πρακτικούς (π.χ.νησιά) η ΟΕΣ το κρίνει σκόπιμο, μπορεί να υπάρχουν περισσότερες της μίας Τοπικές Επιτροπές. Η ΟΕΣ θα στείλει ως τις 6.6.14 σε όλες τις Τοπικές Επιτροπές τους εκλογικούς καταλόγους, τον κατάλογο δηλαδή των μελών που θα έχουν δικαίωμα ψήφου.
3.Σε κάθε Τοπική Επιτροπή, εκλέγεται ένα άτομο ανά 5 ψηφίσαντες. Επί πλέον εκλέγονται κατά σειρά ψήφων τόσες γυναίκες ώστε το τουλάχιστον 30% των αντιπροσώπων της Τοπικής Επιτροπής να είναι γυναίκες. Για παράδειγμα εάν σε μια Τοπική Επιτροπή ψηφίσουν 150 άτομα, εκλέγονται 30. Αν όμως οι γυναίκες που εκλέχτηκαν είναι μόνο 6, προστίθενται οι επόμενες κατά σειρά ψήφων 5 γυναίκες, οπότε το σύνολο των εκλεγμένων από αυτή την Τοπική Επιτροπή θα 35 άτομα (γυναίκες 11, ποσοστό 31,4%). Όποτε ισοβαθμούν σε αριθμό ψήφων δύο ή περισσότερα άτομα στην τελευταία θέση, εκλέγονται με κλήρωση τόσα άτομα όσα χρειάζονται για να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις.
4. Αν ο αριθμός των ψηφισάντων δεν είναι πολλαπλάσιος του 5, ο αριθμός των Συνέδρων που θα εκλεγούν από αυτή την Τοπική Επιτροπή θα αυξάνεται κατά έναν μόνο αν οι ψήφοι που υπολείπονται είναι 3 ή 4.
Παράδειγμα, αν ψηφίσουν 11 ή 12 άτομα θα εκλεγούν δύο σύνεδροι. Αν ψηφίσουν 13 ή 14 θα εκλεγούν 3 Σύνεδροι.
5. Κατά τη Συνέλευση των μελών, προεδρεύουν αρχικά οι Προσωρινοί Συντονιστές μέχρι να εκλεγεί τριμελές Προεδρείο της Συνέλευσης από μέλη τα οποία δεν θα βάλουν υποψηφιότητα. Αν τα άτομα που δεν θα βάλουν υποψηφιότητα είναι λιγότερα από 3 επιτρέπεται το Προεδρείο να έχει δύο μέλη ή και ένα.
6. Κατά την ψηφοφορία, η οποία διαρκεί όσο χρόνο χρειάζεται για να ψηφίσουν οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα της Συνέλευσης, το Προεδρείο δίνει ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των υποψηφίων σε κάθε μέλος που προσέρχεται να ψηφίσει δείχνοντας την ταυτότητά του ή άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοποίησής του, διαγράφοντας το όνομά του από τον εκλογικό κατάλογο.
7.Κάθε ψηφοφόρος μπορεί να βάλει έως τρεις σταυρούς. Τα ψηφοδέλτια δεν μπαίνουν σε φάκελο αλλά διπλώνονται μια φορά και ρίχνονται στην κάλπη υπό την επίβλεψη μέλους του Προεδρείου το οποίο επιστρέφει στον ψηφίσαντα το έγγραφο ταυτοποίησής του.
8.Όταν λήξει η ψηφοφορία, ανοίγεται η κάλπη και καταγράφονται οι σταυροί προτίμησης. Για συμμετοχή στο Συνέδριο εκλέγεται ο αριθμός των ατόμων που ορίζεται παραπάνω στα σημεία «3 & 4». Μετά τη λήξη της διαδικασίας, το Προεδρείο συντάσσει πρακτικό με τα ονόματα των εκλεγμένων Συνέδρων και το στέλνει στην ΟΕΣ.
http://www.gnomionline.gr/

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10:34

    Στη Σαμοθράκη δεν ήταν να γίνει; Μας το πήραν κι αυτό οι αχόρταγο Αλεξανδρουπολιτες; Πνα μη σως να χορτασ κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή