22 Αυγούστου 2014

Η Αλεξανδρούπολη ξέρει να «παίζει» και Beach Volley…



Εκτός από βόλλεϋ σάλας, η Αλεξανδρούπολη απέδειξε ότι ξέρει να οργανώνει και βόλλεϋ στην άμμο και μάλιστα υψηλού επιπέδου! Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, με μεγάλη επιτυχία φιλοξένησε και συνδιοργάνωσε τους Τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley Ανδρών – Γυναικών Masters 2014, στην παραλία της Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα στο Beach Bar Mayo.
Συμμετείχαν οι 8 καλύτερες ομάδες Ανδρών και Γυναικών - μεταξύ των οποίων και οι αντίστοιχες Εθνικές μας ομάδες - και δόθηκαν ανεπανάληπτοι αγώνες, οι οποίοι διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο τον «Βασιλιά» των αθλημάτων της άμμου, το Beach Volley! Ταυτόχρονα, η προσέλευση του κόσμου ήταν ανεπανάληπτη και γέμισε ασφυκτικά τις κερκίδες – όπως περιμέναμε άλλωστε – και αποδείχτηκε γι ακόμα μία φορά ότι η Αλεξανδρούπολη αγαπάει και το beach volley!
Πρωταθλητές στους άνδρες αναδείχτηκαν οι Ζουπάνης – Κατσιλιάνος (πρόκειται για την Εθνική μας ομάδα ανδρών του μπιτς βόλει), ενώ στις γυναίκες οι Αρβανίτη – Τσιαρτσάνη (εθνική ομάδα που συμμετείχε και στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Mεταξύ των θεατών στους αγώνες ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη, ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, μέλος του Δ.Σ της ΕΟΠΕ, ο Αθανάσιος Ρέρρας Ταμίας της ΕΟΠΕ, η Αντιπεριφεριάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου και ο Προέδρος του ΑΠΟΚΔΑ Στέλιος Βραχιόλογλου.
Οι νικητές στους άνδρες
Το Final του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ Masters 2014, της Αλεξανδρούπολης ολοκληρώθηκε με τους Ζουπάνη/ Κοτσιλιάνο να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο.  Στην ηλιόλουστη Αλεξανδρούπολη, οι φίλαθλοι του αθλήματος, που γέμισαν τις κερκίδες και τους γύρω χώρους στην παραλία, απόλαυσαν θέαμα υψηλού επιπέδου. Το 1ο σετ πήγε στα χέρια των Κοτσιλιάνο / Ζουπάνη, οι οποίοι από την αρχή του σετ είχαν εξασφαλίσει μία διαφορά ασφαλείας και πήραν εύκολα το σετ με 21-15. Οι Μπιλλήρης / Ρουμελιωτάκης πάλεψαν στα ίσα το δίδυμο της Εθνικής μας και στα δύο σετ, όμως η εμπειρία των αντιπάλων ήταν εμφανέστατη, μιας και κατέκτησαν και το 2ο με 21-16 και ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος δήλωσε αμέσως μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου: «Ήταν ένας στόχος , ο οποίος δεν είχε επιτευχθή τα δυο προηγούμενα χρόνια. Το είχαμε κατακτήσει με το Νίκο το 2011 την τελευταία φορά, γι’ αυτό είχαμε και μεγαλύτερο κίνητρο. Ήμασταν αρκετά ενθουσιασμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και νομίζω ότι το δείξαμε με την απόδοσή μας και την προσπάθεια στο παιχνίδι μας και ήταν ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Παίξανε και τα παιδιά πάρα πολύ καλά, αλλά η πίεση που τους βάλαμε ήταν πάρα πολύ μεγάλη και από το σερβίς και με την τακτική. Ήταν πολύ ωραίο που ήταν γεμάτο το γήπεδο και ο κόσμος γύρω-γύρω. Είναι κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια δεν το ζούμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πραγματικά μας έδωσε πολύ μεγάλη χαρά. Είναι σημαντικό τα σημεία του τουρνουά να γίνονται σε μέρη που μπορεί ο κοσμος να παρακολουθήσει καλά παιχνίδια».
Την Τρίτη θέση κατέλαβαν οι Μούρτζιος και Παπαδημητρίου . Στο 1ο σετ κατάφεραν να επιβληθούν πολύ εύκολο των Κόκκινο/ Ραμιώτη με 21-7. Στα μισά του 2ου σετ ολοκληρώθηκε αναγκαστικά ο αγώνας με τον Κόκκινο να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού.
Ομορφιά και θέαμα στις γυναίκες
Το αδιαχώρητο επικρατούσε στις κερκίδες των εγκαταστάσεων του Beach Bar MAYO, λίγο πριν ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός των γυναικών μεταξυ των Καραγκούνη/ Μεθενίτη και Αρβανίτη/ Τσιαρτσιάνη, με το φίλαθλο κοινό της Αλεξανδρούπολης, να δείχνει την αγάπη του στον Βασιλιά του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλος από το Beach Volley!
Το πρώτο σετ του τελικού ξεκίνησε δυνατά. Πολλές και μεγάλες μάχες στο φιλέ, με εκπληκτικά μπλοκ και από τα δύο ζευγάρια, με το δίδυμο όμως της Εθνικής μας ομάδας να καταφέρνει να το κατακτά με 21-19
Στο 2ο σετ οι Καραγκούνη /Μεθενίτη ανέβασαν στροφές και πίεσαν πολύ τις Τσιαρτσιάνη/ Αρβανίτη. Το σετ είχε πολλές ισοπαλίες, όμως Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη πήραν το σετ και ανέβηκαν στο πρώτο βάθρο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης.
Πανευτυχής η Βίκυ Αρβανίτη δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες. Είχαμε έρθει εδώ για να πάρουμε το πρωτάθλημα και το καταφέραμε. Φέτος ομολογώ ότι το επίπεδο στις γυναίκες είναι πιο ανεβασμένο. Ο κόσμος το ευχαρηστήθηκε το ίδιο και εμείς. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Μακάρι να ξαναγίνει εδώ η διοργάνωση». Με την ιδία ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της η Μαρία Τσιαρτσιάνη δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι το πιο γλυκό μου πρωτάθλημα γενικότερα, λόγω της κορούλας μου, της Σοφίας που την έχω εδώ μαζί μου. Χαίρομαι που επιστρέφω μετά από δύο χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαζί με τη Βίκυ».
Στον μικρό τελικό οι Αγγέλλοπούλου/ Χρήστου ήταν οι νικήτριες έναντι των Βλάχου/ Κοτέογλου.
Αχιλλέας Μαυρομάτης:
«Το αύριο για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ευοίωνο»
Στην παραλία της Αγ. Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης.
«Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Σιρκουί Beach Volley και βέβαια τους νικητές των δύο κατηγοριών, ανδρών και γυναικών, τους διαιτητές, οι οποίοι αμφότεροι αντιλαμβάνονται πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και βοηθούν την ομαλή λειτουργία του Πρωταθλήματος με τα νέα δεδομένα που ήδη υπάρχουν.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ευχαριστώ τους συνδιοργανωτές όλων των διοργανώσεων, τους χορηγούς μας και όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν για να βγουν άρτιες όλες οι διοργανώσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων 2014.
Έχω την αίσθηση ότι το άθλημα μας, που έχει αντιμετωπίσει πολύ μεγάλες δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια, έχει μπει ήδη σε τροχιά ανάπτυξης και θεωρώ ότι σιγά –σιγά, αν συνεχίσουμε την προσπάθεια τα αποτελέσματα και στο Beach Volley θα είναι ορατά από όλο τον κόσμο.
Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου: «Αισθάνομαι χαρά, διότι η εισήγησή μας και το ότι η Αλξανδρούπολη επιλέχθηκε ως τελικός προορισμός της τελικής φάσης των Πρωταθλημάτων Beach Volley έχει μία πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Νομίζω ότι δείχνουμε σε όλη τη Ελλάδα, ότι εκτός από το βόλεϊ σάλας που το αγαπούμε, και το βασικό ότι γνωρίζουμε από πλευράς διοργανώσεων, ότι ο κόσμος είναι δίπλα μας ακόμη και στο Beach Volley.
Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο της Αλεξανδρούπολης, της Περιφέρειά ς μας που βρίσκεται εδώ και θα παρακολουθήσει τους τελικούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδιοργανωτές και σε όσους βοήθησαν , τους εθελοντές, τους αθλητές, τα σωματεία και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Από πλευράς μου, θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα έχουμε πάλι μια αντίστοιχη διοργάνωση, ίσως και μεγαλύτερης εμβέλειας . Εμείς δείχνουμε σε όλη την Ελλάδα ότι Έβρος αγαπάει το βόλεϊ αλλά και το Beach Volley».
Γεωργία Νικολάου – Αντιπεριφεριάρχης Έβρου: «Είναι μία σημαντική εκδήλωση, που γίνεται στην Αλεξανδρούπολη μετά από 20 χρόνια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό που ο αθλητισμός είναι το κυρίαρχο στοιχείο, που θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε και η Περιφερειακή αρχή η καινούρια, αλλά και ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης. Έχουμε τις δυνατότητες, έχουμε τις υποδομές πιστεύω ότι πρέπει να το διεκδικήσουμε στην πόλη μας συχνότερα».
Στέλιος Βραχιόλογλου – Πρόεδρος ΑΠΟΚΔΑ: «20 χρόνια μετά μας δίνεται και πάλι η δυνατότητα να φιλοξενήσουμε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley στην Αλεξανδρούπολη. Η Αλεξανδρούπολη βέβαια ονομάζεται, όχι τυχαία βέβαια, Μητρόπολη του βόλεϊ, έχοντας αναδείξει μεγάλες προσωπικότητες στο χώρο αυτό και κάθε χρόνο μπορούμε και διεκδικούμε τίτλους μέσα από την όμορφη πόλη μας, με τις δυνατότητες των αθλητικών υποδομών. Στα πλαίσια του αθλητικού τουρισμού βλέπουμε μία προσπάθεια, η οποία αναπτύσσει την περιοχή μας γενικότερα κάτι που πρέπει να γίνεται συχνότερα και με τα υπόλοιπα αθλήματα. Βλέπουμε ότι κόσμος διψάει για βόλεϊ και είναι ότι πιο ελπιδοφόρο, ετσι ώστε τα νεότερα παιδιά κυρίως να είναι κοντά στον αθλητισμό».
Μπιλλήρης, Ρουμελιωτάκης
και Χρήστου, Αγγελοπούλου στην κορυφή της κατάταξης
Μπορεί οι Κοτσιλιάνος, Ζουπάνης και οι Τσιαρτσιάνη, Αρβανίτη να κατέκτησαν τους τίτλους σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ 2014, ωστόσο η κορυφή της… άμμου δεν ήταν μόνο δική τους.
Από πέρσι η ΕΟΠΕ έχει καθιερώσει πέρα από την ανάδειξη των πρωταθλητών κι έναν ακόμη τίτλο: αυτόν του πρώτου της Πανελλήνιας κατάταξης.
Ουσιαστικά πρόκειται για το κορυφαίο ζευγάρι (ανδρών / γυναικών) από τη βαθμολογία που προκύπτει με βάση την κατάταξη που είχαν σε τρία (3) τουρνουά Masters συν τον τελικό της διοργάνωσης.
Στη φετινή σεζόν, στους άνδρες η πρώτη ομάδα στην Πανελλήνια Κατάταξη ήταν οι Μπιλλήρης, Ρουμελιωτάκης με 1050 βαθμούς ενώ στις γυναίκες πρώτες ήταν οι Χρήστου, Αγγελοπούλου με 1080.
Επιμέλεια: Γιώργος Πανταζίδης
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου