24 Αυγούστου 2014

Πολλές ελπίδες για την τουριστική ανάκαμψη της Αλεξ/πολης

Τι πιστεύουν οι πολίτες σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ – Υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης, γιατί δεν μας λείπει τίποτα

PITA-PSHFOFORIAS

Η Αλεξανδρούπολη, η πανέμορφη πρωτεύουσα του νομού Έβρου, έχει όλα τα φόντα για να γίνει ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός, για Έλληνες αλλά και για ξένους.
Δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία και πιο πέρα με την Βουλγαρία, η Αλεξ/πολη έχει πολλές ελπίδες τουριστικής ανάκαμψης σύμφωνα με την on-line δημοσκόπηση της εφημερίδος μας.
Στο ερώτημα λοιπόν “έχει ελπίδες τουριστικής ανάκαμψης η Αλεξανδρούπολη”, οι απαντήσεις έχουν ως εξής:
- ΝΑΙ απάντησε το 68% των ερωτηθέντων
- ΟΧΙ απάντησε το 30% των πολιτών, ενώ
- ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ μόλις το 2%
Τα παραπάνω ποσοστά των ερωτηθέντων δεν είναι διόλου τυχαία, αν σκεφτεί κανείς ότι η Αλεξανδρούπολη συνδυάζει μοναδικά λιμάνι, αεροδρόμιο, σιδηροδρομικό σταθμό και οδική σύνδεση με την Εγνατία Οδό.
Όλοι οι δρόμοι λοιπόν οδηγούν στην Αλεξανδρούπολη, η οποία μπορεί ν” απέχει πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, αλλά δεν υστερεί σε τίποτα από ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και ζεστή φιλοξενία.
Σίγουρα, οι παροχές σε ψυχαγωγία και διασκέδαση θα μπορούσαν να είναι ακόμη καλύτερες.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις σαφώς οργανωμένες προσπάθειες για τα διάφορα καλοκαιρινά δρώμενα (Γιορτή Κρασιού, κ.λπ.).
Αναφερόμαστε στην εύρεση ιδεών ούτως ώστε η Αλεξανδρούπολη να είναι ένας τόπος που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί όλον τον χρόνο.
Πραγματικά, δεν μας λείπει τίποτα.
Με τον σωστό συντονισμό και τις κατάλληλες κινήσεις των τοπικών μας αρχόντων, όλα μπορούν να γίνουν.
Άλλωστε, αφού αυτό πιστεύουν και οι Αλεξανδρουπολίτες, έχοντας στο μυαλό τους κάποια δεδομένα, τότε όντως μπορεί να επέλθει η τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας.
Οι προοπτικές υπάρχουν…
Μαρίνα Κονδύλη
http://www.elthraki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου