9 Οκτωβρίου 2014

Ανέλαβαν ρόλο αντιπολίτευσης

Ανέλαβαν ρόλο αντιπολίτευσης

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση εξελίσσεται η πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησαν Σαμαράς - Βενιζέλος, καθώς από την πρώτη ημέρα της συζήτησης βγήκαν στον αφρό όλες οι αδυναμίες, τις οποίες το Μαξίμου προσπαθεί να κρατήσει στο σκοτάδι. Η κυβέρνηση είναι πολυδιασπασμένη στο εσωτερικό της, χωρίς σχέδιο για την επόμενη ημέρα και προβάρει τον ρόλο της αντιπολίτευσης προς την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την έναρξη της συζήτησης, εκτός του απόντος πρωθυπουργού, δεν παρευρέθηκε ούτε ο αντιπρόεδρος Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος εμφανίστηκε μόνο κατά την ομιλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Ρήγα.

Στις μεγάλες ενδοκυβερνητικές δυσλειτουργίες πρέπει να αποδοθεί και η επιλογή όχι μόνο να μην είναι εισηγητής, αλλά ούτε καν να μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης!

Συνέπεια αυτών ήταν η κυβέρνηση τελικώς να εκπροσωπηθεί από τον Μ. Βορίδη, που αντιπαρατέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με τα κλασικά παλαιοδεξιά επιχειρήματα του τύπου "είναι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα σπίτια", καθώς και με τον έμπιστο συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Σταμάτη.
http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου