11 Οκτωβρίου 2014

«Μουδιασμένη» η αγορά παρά τους Τούρκους


Αισθητή έκαναν την παρουσία τους από την Παρασκευή έως και την Τρίτη οι επισκέπτες από Τουρκία, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη γιορτή του μπαϊραμιού, βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη για ολιγοήμερες διακοπές. Κι ενώ η εικόνα από τα ξενοδοχεία της περιοχής, στα οποία υπήρχε σχεδόν απόλυτη πληρότητα, είναι κάτι παραπάνω από θετική, η κίνηση στην αγορά δεν ήταν η αναμενόμενη, παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα έμειναν ανοικτά για λίγες ώρες και το πρωί της Κυριακής.

Όπως αναφέρει μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, η κίνηση στην αγορά ήταν πολύ καλή το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο, την Κυριακή τα πράγματα ήταν μουδιασμένα.
«Είναι γεγονός πως πολλοί επισκέπτες από την Τουρκία επέλεξαν την Αλεξανδρούπολη και αυτή την περίοδο. Για παράδειγμα, στα ξενοδοχεία της περιοχής υπήρχε πληρότητα, ενώ η παρουσία τους ήταν αισθητή και στους δρόμους και καταστήματα εστίασης της πόλης. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν ήταν μία καλή περίοδος για αυτούς για να καταναλώσουν. Νομίζω πως η ισοτιμία τουρκικής λίρας και ευρώ δεν ευνοεί αυτό το διάστημα τις αγορές, κι έτσι, ιδιαίτερα την Κυριακή, η εικόνα δεν ήταν η αναμενόμενη για τους επαγγελματίες, οι οποίοι άνοιξαν τα καταστήματά τους σε βαθμό που δεν το περιμέναμε».

Δράμα η κατάσταση στο τελωνείο
Ο κ. Χατζημιχαήλ κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στην κατάσταση που επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες στο τελωνείο των Κήπων, όπου σχηματίζονταν και πάλι ουρές οχημάτων, με μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς.
«Αυτές οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό αποτελούν ένα μόνιμο πρόβλημα, τόσο βεβαίως και πρωταρχικά για τους ανθρώπους που εργάζονται στο τελωνείο, για τους ίδιους τους οδηγούς, αλλά και για όλους εμάς που προσδοκούμε να γίνει η Αλεξανδρούπολη ένας πρώτης τάξης προορισμός», αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, τονίζοντας για μία ακόμη φορά την ανάγκη στελέχωσης της υπηρεσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία παρέα που ξεκίνησε από Τουρκία με δύο αυτοκίνητα για να έρθει στην Αλεξανδρούπολη, πέρασε από τα σύνορα με διαφορά μίας ώρας το ένα όχημα από το άλλο, μετά από αρκετή αναμονή. Επίσης, οι εν λόγω επισκέπτες ήταν κάτοχοι πολύμηνης βίζας, κάτι που από τη μία δείχνει τις προθέσεις τους για συχνές επισκέψεις στην περιοχή μας, κι από την άλλη δημιουργεί προβληματισμό για το εάν μετά από τέτοια ταλαιπωρία θα επιχειρήσουν να επιλέξουν πάλι τον τόπο μας…
Της Κικής Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου