3 Οκτωβρίου 2014

Από μικροί στον εθελοντισμό

Η πρώτη μέρα του Οκτώβρη για την Αλεξανδρούπολη ήταν γεμάτη ζωντάνια, φωνές και χαμόγελα. Από τη μία οι μαθητές που πήγαν την πρώτη τους εκδρομή για φέτος, γεμίζοντας πάρκα και δρόμους της πόλης, από την άλλη η ‘αναστάτωση’ λόγω σειρήνων, δημιούργησαν μια διαφορετική εικόνα στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Ωστόσο, την πιο αισιόδοξη εικόνα συναντούσε κανείς στις παραλίες της στροφής του Εγνατία και του Αγίου Εύπλου.
Εκεί, μαθητές από σχολεία της Αλεξανδρούπολης, με γάντια και σακούλες, καθάριζαν τις ακτές, στέλνοντας το πιο ειλικρινές μήνυμα υπέρ του εθελοντισμού και του σεβασμού στο περιβάλλον.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), η οποία συντονίζει για 23η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών από απορρίμματα και διάφορα άλλα άχρηστα αντικείμενα. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων μας, όσον αφορά το βαθμό καθαριότητας των ακτών που απολαμβάνουμε το καλοκαίρι.

Έτσι, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον ΟΛΑ, την ΤΙΕΔΑ και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης υλοποίησαν φέτος τον εθελοντικό καθαρισμό των ακτών, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργό συμμετοχή ατόμων και τοπικών κοινωνιών για την επίλυση του προβλήματος της ρύπανσης ακτών και θαλασσών με απορρίμματα.

Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», η δασκάλα της Δ’ τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης κα Τζιγγού, σημείωσε: «Είμαστε ένα σχολείο που δραστηριοποιείται εδώ και 2 χρόνια στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία». Φέτος πήραμε την Πράσινη Σημαία και άλλες βραβεύσεις από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και σήμερα είμαστε εδώ σε μια δράση της Helmepa, προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Τα παιδιά είναι πανέτοιμα και χαμογελαστά για να αφήσουμε μία παραλία καθαρή!».
Της Κικής Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου