4 Νοεμβρίου 2014

Aνθιμος: Ως «εθνάρχες, ως κοινωνιολόγοι, ως ψυχολόγοι, ως μάνατζερ, ως χρηματιστές και ως κομματάρχες», αποτύχαμε τραγικά.

Σε μια από τις γνωστές, ρηξικέλευθες συνεντεύξεις του, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως  μιλά για  πρώτη φορά με μεγάλη δόση ειλικρίνειας και για τους κληρικούς. Αρχίζει να αντιλαμβάνεται προφανώς, ότι οι κληρικοί δεν μπορούν να τα γνωρίζουν όλα, δεν πρέπει να
συμπεριφέρονται ως μικροί σοφοί, φωτεινοί παντογνώστες, δεν μπορούν να παριστάνουν τον Μπομπ τον Μάστορα. 
Συγκεκριμένα τονίζει:
"Είτε το θέλουμε είτε όχι, οι κληρικοί θα έχουμε ρόλο στο αύριο της ευρωπαϊκής Ελλάδος. Αρκεί να γίνουμε «παπάδες» του λαού μας, δηλ. πατέρες του. 
Ως «εθνάρχες, ως κοινωνιολόγοι, ως ψυχολόγοι, ως μάνατζερ, ως χρηματιστές και ως κομματάρχες», αποτύχαμε τραγικά. Είναι καιρός να βγάλουμε τις άσπρες μπλούζες και τις μαγειρικές ποδιές και να φορέσουμε μόνιμα τα πετραχήλια μας. 
Να ξεχάσουμε το ωραιοποιημένο αυτοκρατορικό παρελθόν μας, να ξαναφορέσουμε την πανοπλία των βεβαιοτήτων μας, να βγούμε από το κάστρο μας και να πλησιάσουμε τον κόσμο. Να μιλήσουμε τον σύγχρονο άνθρωπο στη γλώσσα του, να τον αναπαύσουμε, να τον παρηγορήσουμε, να του χαμογελάσουμε και να τον συντροφεύσουμε στα λάθη του."
 
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, αυτό ο απλός κόσμος περιμένει, λόγια και έργα παρηγοριάς. Περιμένει να σας συναντήσει, να πάρει την ευλογία σας, να αντλήσει πνευματική δύναμη. Πετάξτε επιτέλους από τους παπάδες τις στολές του γιατρού, του μηχανικού, του δικηγόρου, του μάνατζερ, του ταμία, του υδραυλικού, του πολιτικού. 
 
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙ και όλοι οι κληρικοί πλησιάστε το λαό, πριν είναι αργά!!
ΑΜΗΝ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου