5 Νοεμβρίου 2014

Προχωρεί η σύνδεση του σιδηρόδρομου με το λιμάνι Αλεξ/πολης

 li li1

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες – Κατεδάφιση παραπηγμάτων στην χερσαία ζώνη του λιμένος – Συνεχίζεται η εκβάθυνση του διαύλου και της λιμενολεκάνης

Σε κατεδάφιση των παραπηγμάτων εντός του χώρου της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένα σε συνεργασία με τη  Κτηματική υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης.
Την ίδια στιγμή, τα έργα της σιδηροδρομικής σύνδεσης, καθώς και της εκβάθυνσης, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Πιο αναλυτικά με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες που αφορούν στη σιδηροδρομική σύνδεση του κοντέινερ τέρμιναλ του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Πρόκειται για ένα έργο με τετραπλή σιδηροδρομική  γραμμή, το οποίο αναμένεται σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού λιμένα να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σε λίγες μέρες.
Ιδιαίτερα καλή χαρακτηρίστηκε από τον κ Σταυράκογλου, η συνεργασία με την ΤΡΕΝΟΣΕ και τον πρόεδρό της,   ώστε με την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου προς χρήση, να υπάρχει ετοιμότητα για την καλύτερη αξιοποίησή και εκμετάλλευσή της εν λόγω σύνδεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με τον τρόπο αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι, θ’ αποτελέσει ένα ανταγωνιστικό σημείο σύνδεσης μεταξύ του σιδηροδρομικού δικτύου, αναφορικά με τις εμπορευματικές ροές που μπορούν να διακινηθούν σε ανατολική και κεντρική Ευρώπη.

Παράλληλα, με τη σιδηροδρομική σύνδεση, στην ανατολική χερσαία ζώνη, υπάρχει οργασμός εργασιών και για το έργο που αφορά στην εκβάθυνση του διαύλου και της λιμενολεκάνης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΑ, στόχος είναι η ανταπόκριση του λιμανιού στον πρωταγωνιστικό του ρόλο, σε ό,τι αφορά στη διαμετακομιστική σύνδεσή του στο συγκεκριμένο σημείο του γεωγραφικού χάρτη της χώρας.

Επιπρόσθετα, ο ΟΛΑ σε συνεργασία με την Κτηματική υπηρεσία, προχώρησε σε κατεδάφιση των παραπηγμάτων που βρίσκονταν εντός της χερσαίας ζώνης δημιουργώντας προβλήματα στην καλύτερη αξιοποίηση και χρήση του χώρου.
http://elthraki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου