8 Νοεμβρίου 2014

Σπιτάλα Κατερίνα - Φθινοπωρινός Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου

 
 
Το καλοκαίρι μπορεί να μας αποχαιρέτησε, αλλά οι επιδράσεις του στην επιδερμίδα μας συνεχίζουν να μας συνοδεύουν! Η καλοκαιρινή ηλιακή ακτινοβολία, το θαλασσινό νερό, η συχνή χρήση αντηλιακών και η έντονη εφίδρωσή, είναι κάποιοι από τους λόγους ώστε να νιώθουμε το δέρμα μας ‘’μπουκωμένο΄΄, με αρκετά μαύρα στίγματα, κουρασμένο, θαμπό και τραχύ! Πριν προβούμε σε οποιαδήποτε περιποίηση με σκοπό την αποκατάστασή του, το ιδανικότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι ένας “Βαθύς καθαρισμός’’. 

Ο καθαρισμός αυτός θα πρέπει να γίνει από Διπλωματούχο Ειδικό και αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την υγεία της επιδερμίδας μας καθώς αποτελεί πρωταρχική του ανάγκη! Αυτό που επιτυγχάνεται μ΄αυτήν την θεραπεία, είναι, η οξυγόνωση των ιστών του προσώπου ενώ οι κυτταρικές του λειτουργίες επανέρχονται και γίνονται φυσιολογικές. Βελτιώνεται η αναπνοή του δέρματός μας, ενώ το ανοσοποιητικό του σύστημα δυναμώνει αρκετά περιορίζοντας σημαντικά την υπάρχουσα ακμή ή αποτρέπει την εμφάνισή νέων σπυριών. Έτσι, η επιδερμίδα του προσώπου μας γίνεται απαλή στην υφή και ακτινοβολεί λάμψη, καθαριότητα και υγεία!
 


Τα βασικά βήματα της θεραπείας που ακολουθώ στο ινστιτούτο μου  στον βαθύ φθινοπωρινό καθαρισμό, είναι  τα εξής:

1ο στάδιο. Καλός καθαρισμός του προσώπου με προϊόντα σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος σας.

2ο στάδιο. Εφαρμογή πίλινγκ στο πρόσωπο με σκοπό να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και να μαλακώσει το δέρμα.

3ο στάδιο. Χρήση ατμού με ειδικό μηχάνημα για να ‘’ανοίξουν’’ οι πόροι. Η χρήση του ατμού είναι ο πιο σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος για τον καθαρισμό του σμήγματος.

4ο στάδιο. Καθαρίζεται το σμήγμα με απαλές πιέσεις, τηρώντας συγχρόνως σχολαστικά όλους τους κανόνες υγιεινής.

5ο στάδιο. Μετά την εξαγωγή του σμήγματος, εφαρμόζω στο πρόσωπο αντιβακτηριδιακή και αντιμικροβιακή προστασία μέσω της ειδικής συσκευής υψίσυχνων ρευμάτων.

*Θα σας συμβούλευα πριν προγραμματίσετε κάποιον βαθύ καθαρισμό προσώπου, να ρωτήσετε την/τον αισθητικό αν θα  χρησιμοποιήσει το παραπάνω μηχάνημα (υψίσυχνα). Η δική μου γνώση και εμπειρία το θεωρεί απολύτως απαραίτητο για την ασφάλεια της επιδερμίδας σας.

6ο στάδιο. Εφαρμόζω στο πρόσωπο δύο “μάσκες”, η πρώτη  με αντιφλογιστική και καταπραϋντική δράση και η δεύτερη σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες του δέρματός σας.

Συχνές ερωτήσεις:

Θα είμαι κόκκινη μετά τον καθαρισμό; Ελάχιστα, όμως θα φύγει ο ερεθισμός μέσα στις επόμενες ώρες.

Πόση ώρα θα μου πάρει ο καθαρισμός; Μία ώρα και είκοσι λεπτά!

Όταν δεν απορροφάται η κρέμα στο πρόσωπό μου έχει να κάνει με την ανάγκη καθαρισμού; Ναι γιατί το σμήγμα κλείνει τους πόρους και εμποδίζει την απορρόφηση.

Οι πόροι του δέρματός μου μετά τον καθαρισμό θα παραμείνουν ανοιχτοί για πάντα; Όχι, οι πόροι του δέρματος δεν αλλάζουν μέγεθος. Θα διασταλούν προσωρινά λόγω του ατμού αλλά θα επανέλθουν γρήγορα ακριβώς στην αρχική τους κατάσταση.

Για σχετικές με το άρθρο μου πληροφορίες τηλεφωνήστε μου

 Σπιτάλα Κατερίνα.
Διπλωματούχος Τ.Ε.Ι. - Αισθητικός – Μακιγιέζ
Σ. Οικονόμου 9 Αλεξανδρούπολη
Τηλ. 255135305 - 6977274327

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10:59

    Χρήσιμο και διαφωτιστικό το άρθρο σας κ. Κατερίνα, σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή