20 Νοεμβρίου 2014

Οι θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου για τη δημόσια υγεία στο νομό

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ειδικών Γιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Από την αντιπροσωπεία τέθηκε το θέμα της κατάργησης των τμημάτων του ΕΣΥ του ΠΓΝ Έβρου και της απορρόφησής τους από τις πανεπιστημιακές κλινικές. Ουσιαστικά τέθηκε θέμα κατάργησης του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Η Ν. Ε. αναφέρθηκε στις γενικότερες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία όπως διατυπώνονται στο πρόγραμμά του, δηλαδή:
· Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την υγεία κοινωνικό αγαθό στο οποίο έχουν δικαίωμα όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι.
· Η βασική αρχή της στρατηγικής μας είναι η καθολική, ισότιμη και έγκαιρη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
· Η σχέση εργασίας για όλο το προσωπικό των νοσοκομείων πρέπει είναι αυτή της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε κατάργηση, συγχώνευση και αποδυνάμωση των τμημάτων ΕΣΥ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Τα τμήματα του ΕΣΥ, στη μακρόχρονη πορεία τους , έχουν παρουσιάσει τεράστιο έργο και έχουν κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του λαού του Έβρου και της Περιφέρειας γενικότερα.
Η αυτόνομη, διοικητικά και επιστημονικά, ύπαρξη των τμημάτων, εργαστηρίων και μονάδων του ΕΣΥ, που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες, πρέπει να διασφαλιστεί και να ενδυναμωθεί.
Η συνεργασία των τμημάτων του ΕΣΥ και των πανεπιστημιακών κλινικών, σε όλα τα επίπεδα, προς όφελος των ασθενών είναι επιβεβλημένη.
Καθώς σε συνθήκες κοινωνικής κρίσης, τα οφέλη που αποκομίζουν οι πολίτες από τις οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας μεγιστοποιούνται, η άμεση κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό είναι επιβεβλημένη.
Προκήρυξη και στελέχωση κενών θέσεων του ιατρικού προσωπικού όλων των Μονάδων Υγείας του Νομού Έβρου ΤΩΡΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου