15 Μαρτίου 2015

ΧΩΡΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ! ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ!

autokinhta

Δεν θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα που τους δίνει η Βουλή για χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου οι Βουλευτές του Έβρου. Με δηλώσεις τους σήμερα στον STATUS 94.2, δήλωσαν ότι αποποιούνται του δικαιώματός τους, όχι μόνον οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Βουλευτής της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης. Ο Γιώργος Καΐσας, είπε ότι το σκάνδαλο βρίσκεται και στη σύμβαση που υπέγραψε η Βουλή με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, που κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο 3 εκ. € τον χρόνο. Ο Δημήτρης Ρίζος, ζήτησε ένα αυτοκίνητο πολύ περιορισμένων κυβικών, αλλά του χορηγήθηκε ένα OPEL 1.600cc, το οποίο θα επιστρέψει πίσω ως μη αποδεκτό και θα αποποιηθεί του δικαιώματός του να χρησιμοποιεί αυτοκίνητο της Βουλής. Στην ίδια γραμμή και ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης, που χωρίς δεύτερη σκέψη, δήλωσε εγκαίρως, ότι δεν θα αξιοποιήσει το βουλευτικό προνόμιο.
http://statusradio.gr/

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο τους, αν και έχω την άποψη ότι δεν θα πρέπει να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι βουλευτές της Αθήνας με τους βουλευτές της περιφέρειας. Ακόμη και οι βουλευτές της ίδιας περιφέρειας έχουν διαφορετικές συνθήκες άσκησης των καθηκόντων τους από νομό σε νομό.
    Το Σύνταγμα μιλάει για ισότητα όλων των πολιτών της επικράτεια και αυτό η Πολιτεία θα πρέπει να το εξασφαλίζει με κάθε πρόσφορο τρόπο. Οι βουλευτές εκπροσωπούν τους πολίτες στη βουλή και αυτός ο ρόλος τους θα πρέπει να διενεργείται με τρόπο απρόσκοπτο.
    Δεν μπορεί η δημοκρατία να είναι «σχετική» και «ανάλογη» με τον τόπο που ζουν και ασκούν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα οι πολίτες! Δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες και βουλευτές διαφόρων κατηγοριών.
    Το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησης και όχι σαν είδος πολυτελείας είναι απολύτως αναγκαίο, προκειμένου ο βουλευτής να ασκεί με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τα καθήκοντά του.
    H πολιτεία υποχρεούται να χορηγεί αυτοκίνητο «κατά περίπτωση» στον κάθε βουλευτή που θα το ζητήσει αιτιολογημένα. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι αξιόπιστο και οικονομικό, όσο το δυνατόν μικρότερου κυβισμού.
    Ο Έβρος είναι ένας μεγάλος ακριτικός και δύσκολος νομός με μήκος μεγαλύτερο των 250 χιλιομ. με πολλά μεγάλα και ιδιαίτερα προβλήματα και με την Πρωτεύουσά του στο άκρο του. Έτσι, προκειμένου να καλυφθεί αποτελεσματικά από τους εκπροσώπους μας απαιτείται και χρόνος και αυξημένα έξοδα. Αυτές οι ξεχωριστές συνθήκες υποχρεώνουν τους βουλευτές μας να αφιερώνουν σχεδόν όλες τις ελεύθερες μέρες και ώρες τους στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν με επάρκεια στον ρόλο τους. Ας μην είναι λοιπόν το αυτοκίνητο εμπόδιο στην άσκηση των καθηκόντων τους.
    Τέλος θεωρώ ελλιπή και δημοκρατικά άδικη αυτήν την οριζόντια πρόταση του Πρωθυπουργού που ισοπεδώνει όλη την επικράτεια αφού δεν λαμβάνει υπόψη τον τόπο διαμονής των πολιτών.Δεν δίνει αυτή η πρόταση ίσα δημοκρατικά δικαιώματα ούτε στους πολίτες ούτε στους εκπροσώπους τους. Ελπίζω με διάλογο και με καλή διάθεση να βρεθεί η προσφορότερη λύση.

    Σπιτάλας Βασίλης
    Διαχειριστής του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή