17 Ιουλίου 2015

Σαμοθράκη - Τυπική ιστορία ελληνικής τρέλας…



Μία τυπική ιστορία ελληνικής τρέλας εκτυλίχθηκε πριν λίγες μέρες στο νησί της Σαμοθράκης, όταν υπέπεσε στην αντίληψη του δήμου η λαθραία χρήση ρεύματος από τον δημοτικό πίνακα ρευματοδότησης που βρίσκεται στο λιμανάκι της Καμαριώτισσας. Ο δήμος προχώρησε αμέσως στη διακοπή κάθε παράνομης παροχής και την ασφάλιση του πίνακα, καταγγέλλοντας το γεγονός στην αστυνομία.
Ωστόσο, μετά από αυτή την απόφαση, προέκυψε άλλο πρόβλημα: οι αλιείς που εξυπηρετούνται από το λιμανάκι της Καμαριώτισσας βρέθηκαν ξαφνικά στο σκοτάδι, αφού ρευματοδοτούνταν για τις εργασίες τους από τον εν λόγω δημοτικό πίνακα, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξυπηρέτησής τους!
Το θέμα δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα κι έφτασε ως το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, με τη δημοτική αρχή να προσπαθεί από τη μία να δώσει λύση στο πρόβλημα και από την άλλη να διασφαλίσει τα συμφέροντα του δήμου.
Όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση, για το δικαίωμα παροχής ρεύματος από τον δημοτικό πίνακα ρευματοδότησης που βρίσκεται στο λιμανάκι της Καμαριώτισσας έχουν υπάρξει αιτήσεις από τρεις δημότες και από τον σύλλογο παράκτιων αλιέων, ενώ κατά καιρούς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και για περιστασιακή χρήση ρευματοδότησης και από άλλες δημοτικές παροχές ρεύματος, από άλλους επαγγελματίες.
Η δημοτική αρχή πρότεινε την επιβολή κάρτας χρονοχρέωσης ρεύματος ανά κιλοβατώρα σύμφωνα με το κόστος χρέωσης της κιλοβατώρας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να κάνουν χρήση ρεύματος από δημοτική παροχή όταν δεν υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετηθούν διαφορετικά.
Έτσι, προτάθηκε και αποφασίστηκε για τους δημότες που κάνουν χρήση ρεύματος από δημοτικό πίνακα ρευματοδότησης φωτισμού οδών και πλατειών, η επιβολή:
• Τέλος αρχικού δικαιώματος χρήσης παροχής 25,00 €
• Τέλος χρήσης ανά κιλοβατώρα 0,22 €
• Το τέλος προστίμου για λαθραία χρήση το δεκαπλάσιο της αρχικής σύνδεσης

Της Κικής Ηπειρώτου
ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου