17 Νοεμβρίου 2015

97 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων προσπάθησαν να "περάσουν" στη Σαμοθράκη


Ενενήντα επτά (97) ήταν τελικά οι πρόσφυγες οι οποίοι εντοπίστηκαν σήμερα Δευτέρα (16/11) από στελέχη του Λιμενικού Σώματος Αλεξανδρούπολης που κάναν περιπολία με το σκάφος της "καταδίωξης" να πλέουν στη θαλάσσια περιοχή της Λαδόξερας μερικά μόλις ναυτικά μίλια από τη Σαμοθράκη.

Πρόκειται για υπήκοους Ιράν, Ιράκ αλλά και 20 Σύριους εκ των οποίων τα 24 είναι παιδιά και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Όλοι επέβαιναν σε ένα πλοιάριο το οποίο χαρακτηρίζεται "περιηγητικό", δηλαδή είναι πλοιάριο που μέχρι πρώτινος έκανε βόλτες τουρίστες στον Βόσπορο (φωτογραφία). Φέρει το όνομα "Instabul".

Δεν συνελήφθη διακινητής αφού όπως όλα δείχνουν τους παρέδωσε το σκάφος και το οδηγούσαν οι ίδιοι οι μη νόμιμοι μετανάστες.

Αυτή την ώρα στην περιοχή του λιμένα γίνεται καταγραφή (διαβατήρια, αποτυπώματα και όλες οι νόμιμες διαδικασίες) και σύντομα θα μεταφερφούν στο Φυλάκιο Ορεστιάδας όπου γίνεται η συγκέντρωση των ατόμων.

Πάντως το γεγονός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό μιας και φαίνεται να "ανοίγει η Σαμοθράκη" σαν προορισμός μη νόμιμων μεταναστών.

e-evros

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος08:42

    "Πάντως το γεγονός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό μιας και φαίνεται να "ανοίγει η Σαμοθράκη" σαν προορισμός μη νόμιμων μεταναστών."

    Πέφτω από τα σύννεφα! Πρώτη φορά έρχονται στη Σαμοθράκη λαθρομετανάστες! Ωρε τι είπες τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή