11 Φεβρουαρίου 2016

Με το Human Library project άνοιξε τις πύλες της η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης στο Καπνομάγαζο

Με το Human Library project άνοιξε τις πύλες της η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης στο Καπνομάγαζο
Με το πρωτοποριακό Human Library project - Ανθρωποβιβλιοθήκη άνοιξε για πρώτη φορά στις 6 και 7 Φεβρουαρίου το «Καπνομάγαζο», ο νέος χώρος στον οποίο μεταστεγάζεται και θα λειτουργήσει, στο άμεσο μέλλον, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης...

Περίπου 1.000 συμπολίτες μας επισκέφθηκαν το, εκ θεμελίων ανακαινισμένο, ιστορικό κτίριο στην Αίνου 16 και ξεναγήθηκαν σε αυτό ενώ περισσότεροι από 700 θεατές - ενήλικες αλλά και πολλά παιδιά - παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις 8 παραστάσεις "Ανθρωποβιβλία" που στο πλαίσιο του Human Library παρουσιάσθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου διημέρου.


Το Human Library project είναι μια παραγωγή του Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης, ειδικά για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης σε σύλληψη - σκηνοθεσία του Γιώργου Ζαμπουλάκη, που χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σ' έναν κενό χώρο πριν την οριστική μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης και χωρίς την ορατή ύπαρξη κανενός βιβλίου, το κοινό θα έρχεται και αντί να δανειστεί ένα βιβλίο θα δανείζεται έναν ηθοποιό που είναι ένα βιβλίο. Η/Ο Ηθοποιός σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο ενσαρκώνει το βιβλίο, τους χαρακτήρες και τις ιδέες που φέρει».
 
Alexandroupoli Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου