17 Φεβρουαρίου 2016

Συντριπτικό χτύπημα η εξαίρεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης ως σημείο αποθήκευσης υλικών του Αγωγού TAP

Συντριπτικό χτύπημα η εξαίρεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης ως σημείο αποθήκευσης υλικών του Αγωγού TAPΣυνέντευξη τύπου προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστος Δούκας, με αφορμή την εξαίρεση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης ως σημείο αποθήκευσης υλικών του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP).

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τα τρία λιμάνια που είχαν επιλεγεί για την αποθήκευση των υλικών κατασκευής του αγωγού ήταν της Αλεξανδρούπολης, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας. Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε τροποποίηση των μελετών και του σχεδιασμού των σημείων μεταφοράς και αποθήκευσης, με αποτέλεσμα ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης να εξαιρεθεί από τον σχεδιασμό, γεγονός που αποκλείει την ευρύτερη περιοχή από τα οφέλη που θα μπορούσε να έχει από τη μεταφορά των υλικών του αγωγού.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κάλεσε τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία να κινηθούν συλλογικά και στοχευμένα έστω και την ύστατη στιγμή, για να ενταχθεί ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης στη διαδικασία μεταφοράς και αποθήκευσης.

Ο Υπουργός Ενέργειας κ. Σκουρλέτης έχει συμφωνήσει με το δίκαιο αίτημα του Ο.Λ.Α. και δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για την υλοποίησή του. Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης έχουν στα χέρια τους όλα εκείνα τα στοιχεία που συνέταξε ο Ο.Λ.Α. και που αποδεικνύουν ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, από κάθε προσέγγιση (οικονομική, περιβαλλοντική, ασφάλεια, χρόνος εκτέλεσης έργου, υποδομές, εξοπλισμός λιμένα) για να συμπεριληφθεί και πάλι στην επιλογή της αναδόχου εταιρείας που πρόκειται να αναδειχθεί τις επόμενες μέρες.

Χαρακτήρισε «συντριπτικό χτύπημα» και «εγκληματική ενέργεια» την εξαίρεση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης από τον σχεδιασμό του Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ως σημείο μεταφοράς και αποθήκευσης των σωλήνων και των υλικών και ζήτησε την συμπαράσταση των θεσμών και της τοπικής κοινωνίας ώστε να αποτραπεί η απαξίωση των δυνατοτήτων του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, στο οποίο έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα, χωρίς απόδοση και αποτέλεσμα.

Alexandroupoli Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου