3 Μαρτίου 2016

MELMAR - «Βράβευση στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι τριήμερες γευστικές δοκιμές του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2016» που διοργανώνει η «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» σε συνεργασία με τη ΔΕΘ - HELEXPO πραγματοποιήθηκαν φέτος από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2016.
35 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και διανομείς οίνου δοκίμασαν και βαθμολόγησαν συνολικά 647 δείγματα. Τα 620 ήταν οίνοι από την Ελλάδα και από 5 άλλες χώρες: Βραζιλία, Κύπρο, Τουρκία, Σλοβακία και Τσεχία και τα 27 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) και την αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης - διεξαγωγής διαγωνισμών οίνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το Οινοποιείο μας και συγκεκριμένα ο Λευκός Οίνος με την ονομασία:

ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ (Π.Γ.Ε. ΘΡΑΚΗ) – ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2015

απέσπασε:

- ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ
- ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ *

*για την υψηλότερη βαθμολογία σε μονοποικιλιακό οίνο της ποικιλίας «Μαλαγουζιά».

Η σημαντική αυτή διάκριση, μας γεμίζει υπερηφάνεια και αποτελεί κίνητρο στην αέναη προσπάθεια ανάδειξης των δυνατοτήτων και της αυθεντικότητας του terroir του νησιού.

Στους ιδιόκτητους αλλά και συνεργαζόμενους αμπελώνες μας, καλλιεργούνται γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μαυρούδι, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet, Syrah, και οινοποιούνται με σύγχρονες μεθόδους αλλά και με σεβασμό στην παράδοση.

Το αποτέλεσμα, φέρει την πιστοποίηση Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Θράκης.

Το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΛΜΑΡ, έχει τη φυσική έδρα του, στην περιοχή Δάφνες της Σαμοθράκης. Διαθέτει υψηλού επιπέδου οινολογικό εξοπλισμό: ανεξάρτητο χημείο με σύγχρονα μέσα μετρήσεων κι ελέγχου, ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές διπλού τοιχώματος, δρύινα Γαλλικά βαρέλια για τους οίνους παλαίωσης, λειτουργική κάβα με ιδανικές θερμοκρασίες υγρασίας και φύλαξης των ημιέτοιμων οίνων αλλά και των οίνων παλαίωσης, αίθουσα γευσιγνωσίας και ειδική αίθουσα συνεδριάσεων.
Όλα στεγασμένα σε ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτίριο, που δικαίως θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, χτισμένο στη σκιά του επιβλητικού Όρου Σάος, το ψηλότερο βουνό του Β.Α. Αιγαίου με ύψος κοντά στα 1.611 μ., σε πλήρη αρμονία με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής αποστακτηρίου και εγκαταστάσεων φιλοξενίας.

Η ένταξη του νησιού μας στον “οινολογικό χάρτη”, ευελπιστούμε πως θα δώσει ώθηση στον ποιοτικό τουρισμό και οινοτουρισμό, που τόσο έχει ανάγκη το νησί αλλά και η χώρα μας, μια και το φυσικό κάλλος της Σαμοθράκης, είναι μοναδικό.

Βρισκόμαστε λοιπόν στην αρχή μιας τεράστιας αλλά και όμορφης προσπάθειας. Αγκαλιάστε την.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου