16 Ιουνίου 2016

FW: ΕΠΙΣΤΟΛΗ SAOS FERRIES ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κ. ΔΡΙΤΣΑ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ SAOS FERRIES ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κ. ΔΡΙΤΣΑ)


 Σαμοθράκη, 16 Ιουνίου 2016
 
Προς:                    κ. Θοδωρή Δρίτσα, Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

 

Κοιν:                      1. κ. Γεώργιο Καϊσά, Βουλευτή Ν. Έβρου

                                2. κα. Νατάσα Γκαρά, Βουλευτή Ν. Έβρου

                                3. κ. Δημήτριο Ρίζο, Βουλευτή Ν. Έβρου

                                4. κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, Βουλευτή Ν. Έβρου

                                5. κ. Γεώργιο Παυλίδη, Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

                                6. κ. Δημήτριο Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχη Ν. Έβρου

                                7. κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

   8. κ. Αθανάσιο Βίτσα, Δήμαρχο Σαμοθράκης

                                9. κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, Πρόεδρο Επιμελητήριου  Έβρου

                                10. κ. Χρήστο Δούκα, Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο Ο.Λ.Α. Α.Ε.

                                11. Πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Δημήτριο Συμεωνίδη, Κεντρικό Λιμενάρχη Αλεξ/πολης

  12. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

                Λαμβάνω την πρωτοβουλία να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή αμέσως μετά τον απογευματινό απόπλου του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ Ν.Π. 10599 από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό τη Σαμοθράκη, για να σας αναφέρω πως η διαιωνιζόμενη γραφειοκρατία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου είναι η αιτία για τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση που επικράτησε στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης, δεδομένου πως υπήρξε ταξιδιωτικό κοινό το οποίο δεν εξυπηρετήθηκε και δεν ταξίδεψε.
                Το Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ δύναται να μεταφέρει 682 επιβάτες κατά τη θερινή περίοδο, σύμφωνα με το ισχύον Πιστοποιητικό Ασφαλείας του. Κατά τη διάρκεια των υποχρεωτικών επιθεωρήσεων των σωστικών του μέσων, τα οποία επιθεωρούνται σε δύο στάδια (σωστικά μέσα αριστερής πλευρά και δεξιά πλευράς) και μέχρι της επανατοποθέτησής τους, ο ανωτέρω μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών μειώνεται στους 338.  
                Σήμερα από τις πρωινές ώρες, το αρμόδιο συνεργείο εκκίνησε τις εργασίες του για την επανατοποθέτηση των επιθεωρημένων σωστικών μέσων της αριστερής πλευράς του ως άνω πλοίου. Δεδομένου του επικείμενου τριημέρου, με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος, η εταιρεία μας μερίμνησε έγκαιρα ενημερώνοντας τόσο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης όσο και το Τμήμα Εξοπλισμού της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Πλοίων για την σπουδαιότητα της άμεσης αποκατάστασης του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών επί του Πιστοποιητικού Ασφαλείας του πλοίου, μόλις το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης έστελνε το προβλεπόμενο Σήμα προς το Τμήμα Εξοπλισμού για την διαπίστωση της επανατοποθέτησής τους.

               Παρά το γεγονός πως η εν λόγω επανατοποθέτηση, η διαπίστωσή της εκ μέρους της Λιμενικής Αρχής και η αποστολή Σήματος προς το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης έλαβαν χώρα εγκαίρως, η αποκατάσταση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβαινόντων του πλοίου δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
                Ως εκ τούτου η εταιρεία μας  αφενός μεν έγινε αποδέκτης έντονων - δυσάρεστων αντιδράσεων, αδυνατούμενη να εξυπηρετήσει το ταλαιπωρημένο επιβατικό κοινό σε αναμονή, αφετέρου δε απώλεσε πολύ σημαντικά έσοδα τα οποία προσδοκά σε μία εποχή συνεχούς μείωσης της επιβατικής κίνησης. Αναγκαζόμαστε να αιτηθούμε επιπλέον δρομολόγιο για την αυριανή ημέρα (Παρασκευή 17.06.2016) ευχόμενοι πως οι σημερινοί ταξιδιώτες δεν θα επιλέξουν άλλο προορισμό, δεδομένης και της εύλογης αβεβαιότητάς μας για την αυριανή αποκατάσταση του αριθμού των επιβατών.         
 
Για την SAOS FERRIES
Φώτης Μανούσης 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23:33

    100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ...ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ,< 11 ΜΗΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ >ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΙΟΤΙ 11 ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΠΑΣΧΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ 3 ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΑΥΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή