6 Σεπτεμβρίου 2016

Την Ολυμπιακή Ομάδα που αγωνίστηκε στο Ρίο τίμησε η Βουλή των Ελλήνων


Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, απευθυνόμενος στους αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας επισήμανε την «συμβολή του υποδείγματος της δικής σας προσπάθειας για να εμπνευστεί η νεολαία μας»
Την Ολυμπιακή Ομάδα που αγωνίστηκε στο Ρίο τίμησε η Βουλή των Ελλήνων σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας. Αναγνωρίζοντας την οικονομική πραγματικότητα, οι αθλητές ζήτησαν την στήριξη της Πολιτείας στην προσπάθειά τους βάζοντας ιδιαίτερα το ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, υπογράμμισαν την αξία της προώθησης από την Πολιτεία της άθλησης ως τρόπου ζωής στα παιδιά, με κίνητρα αν αυτό χρειάζεται, καθώς ο αθλητισμός έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για το ίδιο το άτομο που αθλείται, όσο και για την κοινωνία.
Η χρυσή Ολυμπιονίκης στην σκοποβολή, Αν. Κορακάκη, υπογράμμισε την έλλειψη αθλητικών υποδομών στην επαρχία και τόνισε ότι ο αθλητισμός θα κάνει τα παιδιά που θα ασχοληθούν με αυτόν «καλύτερους πολίτες». Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στην μαραθώνια κολύμβηση, Σπ. Γιαννιώτης, ζήτησε να ξαναϊδρυθούν τα αθλητικά σχολεία, ώστε τα παιδιά να μην αναγκάζονται να διαλέγουν μεταξύ του πρωταθλητισμού και της σχολικής προόδου.
Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες στην ιστιοπλοΐα, Π. Μάντης και Π. Καγιαλής, εξέφρασαν την ευχή τα μετάλλια να δημιουργήσουν σημαντικά πρότυπα στους νέους, ενώ ζήτησαν κίνητρα και για την ενίσχυση των αθλητών από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Τον λόγο πήραν ακόμα ο Χρ. Αφρουδάκης, αθλητής του πόλο, η Β. Βουγιούκα, αθλήτρια της ξιφασκίας, ο Βλ. Μάρας, αθλητικής της ενόργανης γυμναστικής, ο Κ. Δουβαλίδης, αθλητής του στίβου, καθώς κι οι Γ. Κατσέλης, προπονητής ορεινής ποδηλασίας, Δ. Ευαγγελόπουλος, προπονητής στίβου, κι Αθ. Λαμπροπούλου-Συροπούλου, αρχηγός της ομάδας ρυθμικής γυμναστικής.
Ν. Βούτσης: Η προσπάθειά σας να εμπνεύσει την νεολαία μας
Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, απευθυνόμενος στους αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας επισήμανε την «συμβολή του υποδείγματος της δικής σας προσπάθειας για να εμπνευστεί η νεολαία μας» χαρακτηρίζοντας το παράδειγμα των αθλητών ως «εμβρυουλκό δημιουργίας». Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι οι σκέψεις κι οι θέσεις των αθλητών θα αποτελέσουν «έδαφος για να ληφθούν αποφάσεις».
Μετά το τέλος των τοποθετήσεων, στους αθλητές δόθηκαν τιμητική πλακέτα κι ένα συμβολικό δώρο. Παρόντες στην ειδική εκδήλωση για την Ολυμπιακή Ομάδα των αγώνων του Ρίο ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θ. Θεοχαρόπουλος, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, καθώς και σύσσωμο το προεδρείο της Βουλής.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου