16 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΕΣ  ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Οι μαθητές των σχολείων της Σαμοθράκης είναι υποχρεωμένοι προκειμένου να εγγραφούν, να προσκομίζουν (ανά 2 χρόνια, ιατρικές εξετάσεις από 3 γιατρούς (Παιδίατρο – Οφθαλμίατρο – Καρδιολόγο).

Καμία από τις ειδικότητες αυτές δεν υπάρχει στην Σαμοθράκη.
Οι γονείς των μαθητών μαζί τα παιδιά τους, είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται στην Αλεξ/πολη προκειμένου να προσκομίσουν τις γνωματεύσεις.
Τα εισιτήρια του παιδιού με τον συνοδό του είναι (2Χ10)Χ2=40Ε.
Επειδή οι εξετάσεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν στο νοσοκομείο της Αλεξ/πολης το κόστος σε ιδιώτες γιατρούς είναι 3Χ30=90Ε.
Αν συνυπολογιστούν και κάποια έξοδα διατροφής, το συνολικό ποσό ανέρχεται τουλάχιστον στα 150Ε (αν πρόκειται για έναν μαθητή).
Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός εξεταζόμενα παιδιά σε μια οικογένεια, τα έξοδα πολλαπλασιάζονται ανάλογα.
Στην 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, αυτές οι μετακινήσεις είναι τουλάχιστον 6 για κάθε μαθητή.
Επειδή αυτή η κατάσταση δεν είναι τωρινή και αν δεν υπάρξει αντίδραση και λύση θα συνεχιστεί, είναι ανάγκη οι Σύλλογοι Γονέων, ο Δήμαρχος, το Κέντρο Υγείας του νησιού και οι θεσμικά υπεύθυνοι να δραστηριοποιηθούν ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Σπιτάλας Βασίλης

1 σχόλιο:

  1. Το κείμενο αυτό γράφτηκε το 2016. Για την φετινή χρονιά 2017 καταβάλλονται προσπάθειες να λυθεί το ζήτημα χωρίς μετακινήσεις. Σπιτάλας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή