10 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΑΙΔΙΚΗ – ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ 1st Corfu International Festival & Choir Competition 2016 Κέρκυρα, 12-16 Οκτωβρίου 2016

Ένα σπουδαίο μουσικό πολιτιστικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα το 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και Χορωδιακός Διαγωνισμός, όπου θα συμμετέχουν παιδικές- νεανικές και μικτές χορωδίες από όλον τον κόσμο.
Σ' αυτό το γεγονός θα συμμετέχει η Παιδική Νεανική χορωδία Σαμοθράκης του Συλλόγου Φίλων Μουσικής ''Αρμονίας Γένεσις'' στον τομέα του ''φολκλόρ'' παραδοσιακής μουσικής παρουσιάζοντας χορωδιακά κομμάτια που βασίζονται σε επεξεργασίες τραγουδιών από την πολύ πλούσια μουσική παράδοση της Σαμοθράκης.
Παράλληλα θα ακούσουμε άλλες χορωδίες από τις καλύτερες του κόσμου σ' αυτό το φεστιβάλ που διοργανώνουν ο Δήμος Κέρκυρας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η INTERKULTUR.
Η Παιδική Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης συμμετέχει σε ένα φεστιβάλ δημιουργώντας επιπλέον κίνητρα και εμπειρίες στα μέλη της που είναι παιδιά και έφηβοι και καθώς δουλεύουμε εστιάζοντας στη Μουσική Τέχνη θέτουμε ακόμα υψηλότερους στόχους Μουσικής Έκφρασης και Ερμηνείας. Παράλληλα αναδεικνύουμε τη Μουσική Τέχνη και τον Πολιτισμό όχι μόνο της Σαμοθράκης αλλά και της περιοχής της Θράκη γενικότερα κάνοντας τον γνωστό σε όλη την Διεθνή Μουσική Κοινότητα!
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να ενώσει τους ανθρώπους σε μιαν ειρηνική συνύπαρξη μέσω του τραγουδιού!
------------------------------ ------------------------------ ---------------------
Παρουσιάζουμε πληροφορίες για το Φεστιβάλ από τα ΜΜΕ που το προβάλουν.       
24 χορωδίες από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα
Με χώρα υποδοχής την Ελλάδα, πόλη συνάντησης την Κέρκυρα και την συμμετοχή 24ρων χορωδιών, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ & Διαγωνισμό Χορωδιών Κέρκυρας, από τις 12 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να ενώσει τους ανθρώπους σε μιαν ειρηνική συνύπαρξη μέσω του τραγουδιού. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του Φεστιβάλ, πολυάριθμες συναυλίες θα δώσουν την ευκαιρία διαπολιτισμικών συναντήσεων επί ελληνικού εδάφους.
Πριν από την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, που θα γίνει στην Κάτω Πλατεία, οι διοργανωτές , ο Δήμος Κέρκυρας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η INTERKULTUR, θα υποδεχθούν τις χορωδίες, σε μια μεγάλη παρέλαση με σημαίες, πολύχρωμα κοστούμια και πολλά τραγούδια. Η εκδήλωση θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης (13 Οκτωβρίου) με τους χορωδούς να συγκεντρώνονται και να παρελαύνουν μέσα στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας. Στη γιορτή αυτή είναι προσκαλεσμένοι όλοι, κάτοικοι και επισκέπτες, για να καλωσορίσουν τις χορωδίες από πέντε διαφορετικές χώρες.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 5.00 το απόγευμα, από το Δημοτικό Θέατρο.
Το βράδυ στις 20.30, ακολουθεί «ανοιχτή» συναυλία στην Κάτω Πλατεία, με την οποία θα ολοκληρωθεί η πρώτη ημέρα. Τέσσερις
χορωδίες από την Κέρκυρα, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη με τη συμμετοχή της κορυφαίας Χορωδίας της ΕΡΤ, θα παρουσιάσουν στο κοινό μουσική φολκλόρ και τραγούδια, ανοίγοντας έτσι και επίσημα το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ & Διαγωνισμό Χορωδιών Κέρκυρας.
Πιστοί στο σύνθημα «Το να τραγουδάμε μαζί, φέρνει τους λαούς πιο κοντά», οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ Fred
Sjöberg και Μιράντα Καλδή, σας καλούν στα μαθήματα με τίτλο «Τραγουδώντας μαζί» που θα γίνουν τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά το κλείσιμο της Συναυλίας.
Οι διαγωνισμοί στις κατηγορίες: «Παιδική Χορωδία & Χορωδία Νέων» , «Ορθόδοξη Μουσική Παράδοση», «Μικτή Χορωδία Ανδρών και Γυναικών» και «Λαογραφία» θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, την Παρασκευή και το Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο.
Επιπλέον, η Αμερικανίδα jazz τραγουδίστρια και κριτής Jay Clayton θα αξιολογήσει τις αποδόσεις των χορωδιακών συνόλων , ενώ θα διοργανώσει δύο «workshops», απευθυνόμενα σε χορωδίες και μεμονωμένους τραγουδιστές.
Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια μαζί με την Clayton θα γνωρίσουν τα ρυθμικά και τονικά χαρακτηριστικά της τζαζ και, με διάφορες φωνητικές ασκήσεις, θα κληθούν να ανακαλύψουν την τζαζ, μέσα στη δική τους φωνή.
Όταν ανακοινωθούν οι καλύτερες χορωδίες του φεστιβάλ, κατά την τελετή απονομής των βραβείων στις 15 Οκτωβρίου, στις 8.00 το βράδυ, η περιοχή του Λιστόν στο Ιστορικό Κέντρο, θα γίνει ένας τόπος γιορτής.
Η συναυλία που θα δοθεί το βράδυ με τη συμμετοχή των καλύτερων χορωδιών, θα σηματοδοτήσει και την τελετή λήξης του Χορωδιακού Φεστιβάλ.
Οι συναυλίες που θα γίνουν στη διάρκεια του φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων, μια βραδιά με την Jay Clayton και μια συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ, θα δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βιώσουν μια εμπειρία, γεμάτη από φωνητική μουσική
Όλες οι συναυλίες είναι δωρεάν.
Λεπτομερές πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της INTERKULTUR: www.corfu.interkultur.com
                                       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
  ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΓΕΝΕΣΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου