1 Οκτωβρίου 2016

Οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Λήμνου «σηκώνουν πανιά»

Σύσκεψη διενεργήθηκε  για τη δρομολόγηση πλοίου για Λήμνο και Μυτιλήνη στην πρωτεύουσα του Έβρου. Οργανώνεται και συνάντηση των δημάρχων Αλεξανδρούπολης και Τσανάκαλε, με στόχο την δρομολόγηση πλοίου Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης – Ίμβρου – Τσανάκαλε.


Με τον Δήμαρχο Λήμνου  Δημήτρη Μαρινάκη και δύο δημοτικούς συμβούλους του νησιώτικου Δήμου,  συναντήθηκε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης,  για να συζητήσουν την δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη- Λήμνο- Μυτιλήνη.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αγγλιάς και  ο σύμβουλος του δημάρχου κ. Γκαμπαερίδης. Στη συνάντηση ήταν παρών  και ο Γιάννης Λασκαράκης, ο οποίος είχε προηγουμένως επισκεφθεί   τον κ. Λαμπάκη   για να οργανώσουν  την συνάντηση των δημάρχων Αλεξανδρούπολης και Τσανάκαλε, με στόχο την δρομολόγηση πλοίου Αλεξανδρούπολης –Σαμοθράκης- Ίμβρου- Τσανάκαλε.

Η δρομολόγηση  έχει ήδη προταθεί στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και υπάρχει θετικό κλίμα.
Ο κ. Λαμπάκης  τόνισε τα πλεονεκτήματα και τα επιχειρήματα της σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης με την Λήμνο και την Μυτιλήνη  στον τομέα του τουρισμού για την μεταφορά  προς τα νησιά των τουριστών από την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Ρουμανία. Σημαντική όμως θα είναι , τόνισε,  και η εξυπηρέτηση του εμπορίου για την μεταφορά προϊόντων από τον Έβρο στα νησιά και αντίστροφα.

Ο Γιάννης Λασκαράκης συμπλήρωσε  ότι ένα πολύ σημαντικό επιχείρημα για την καθιέρωση της γραμμής είναι η θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων από τις χώρες μέλη της Ε.Ε.   Βουλγαρία και Ρουμανία και του Εύξεινου Πόντου, προς τα νησιά του Αιγαίου και αντιστρόφως, σαν συνέχεια της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης  με τα ευρωπαϊκά  δίκτυα μεταφορών και το λιμάνι του Μπουργκάς.

Ο κ. Μαρινάκης  επισήμανε ότι θα  πρέπει το πλοίο να δρομολογηθεί σε καθημερινή βάση ,  με ενδεχόμενη αραίωση των δρομολογίων του κατά τον χειμώνα και  να είναι επιδοτούμενο. Θα πρέπει επίσης να είναι καταλλήλου μεγέθους και αξιοπλοΐας,   ώστε να είναι ασφαλής η πλεύση του στα ανοιχτά του Αιγαίου, με τις δύσκολες  θαλάσσιες συνθήκες.  Επισημάνθηκε επίσης το ζήτημα του λιμανιού της Σαμοθράκης,  του οποίου οι διαστάσεις δεν επιτρέπουν τον ελλιμενισμό μεγάλων πλοίων.

Η συνάντηση έγινε εν  όψει της χθεσινής απογευματινής ημερίδας για την δρομολόγηση του πλοίου , στην οποία έλαβαν μέρος αρμόδιοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , των Περιφερειών Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης και Βορείου Αιγαίου, Οργανισμοί Λιμένος  κλπ.
Λεπτομέρειες από την ημερίδα  θα έχουμε στο αυριανό μας φύλλο.

ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου