14 Ιανουαρίου 2017

Η Αριάδνη και η "θύελλα" που ξέσπασε δύο φορές


Αν και η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή ήταν σφοδρή, ωστόσο μας κράτησε το καλύτερο
για το τέλος. Ο λόγος για το γλυπτό από πάγο με τη μορφή γοργόνας ή αλλιώς την Αριάδνη που κόσμησε αναπάντεχα το παγκάκι πλησίον του φάρου . Δημιουργός αυτού του πολύ όμορφου διακοσμητικού αποτελέσματος είναι ο Hemen Muhammad, Κουρδικής καταγωγής, κάτοικος Αλεξανδρούπολης.

Η Αριάδνη έκλεψε την παράσταση και "έσπασε" το διαδίκτυο όχι μόνο για την ομορφιά και τη χάρη της αλλά και για το βανδαλισμό που υπέστη από ασυνείδητο το βράδυ της ίδιας ημέρας που κατασκευάστηκε. Τα σχόλια που ακολούθησαν φυσικά και ήταν ποικίλα ωστόσο ας κρατήσουμε στη θύμηση μας αυτό το όμορφο θέαμα που έστω και για λίγο μας προκάλεσε συναισθήματα θαυμασμού.

Ο ίδιος όπως φαίνεται επέλεξε ένα πρωτότυπο τρόπο για να στείλει το δικό του μήνυμα μετά και την πρόσφατη κακοκαιρία και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και αρκετά ενδιαφέρον.

Το θέαμα αυτό δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν, ακόμη και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Παύλο Μιχαηλίδη , αρχιτέκτονα στο επάγγελμα όπου εντόπισε τον δημιουργό (φωτογραφία).

Οι περισσότεροι την παρομοιάζουν με την «Αριάδνη» την κακοκαιρία που ταλαιπώρησε αρκετά και την ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Πάμε να δούμε την «Αριάδνη» και τη σημασία της για τη μυθολογία.
Στην μυθολογία η Αριάδνη ήταν κόρη του βασιλιά Μίνωα και της Πασιφάης. Την Αριάδνη την τιμούσαν κυρίως σε νησιά όπως στην Κρήτη , στη Δήλο , στη Νάξο, στην Κύπρο και λατρεύονταν ως θεότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ακόμη και ο αστεροειδής 43 Αριάδνη που ανακαλύφθηκε το 1857 πήρε το όνομα της.

Ετυμολογικά το όνομα Αριάδνη σημαίνει πολύ αγνή και την ιερή την αγνή,  από το άρια+αγνή. Η Αριάδνη συνδέθηκε στην Κρήτη ως η θεά φύση που εκπροσωπούσε τη φύση και τη γη. Το όνομά της συνδέθηκε με το  Θησέα , ενώ ο Θησέας για να σκοτώσει το τέρας όπως αναφέρει και η μυθολογία χρησιμοποίησε το Μίτο της Αριάδνης.
Σ.Χ
e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου