18 Μαρτίου 2017

Νυστέρι στη διαφθορά

Εξεταστική από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. για το πάρτι στην Υγεία - "Συμψηφισμό" επιζητούν Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. "Ναι" από Ποτάμι
Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ερρίκος Ντυνάν είναι τρεις από τις αμαρτωλές υποθέσεις στον χώρο της Υγείας, οι οποίες θα τεθούν, μετά τη Δικαιοσύνη, και υπό τον εξονυχιστικό έλεγχο της Βουλής. Η πρωτοβουλία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ανήκει στις Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ. και ανακοινώθηκε χθες από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο οποίος επανέλαβε την κυβερνητική δέσμευση «να φέρει στην επιφάνεια μέχρι το τελευταίο δεκαδικό ψηφίο το πάρτι που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, επί το πλείστον για λογαριασμό μεγάλων και ισχυρών συμφερόντων». Όρο να διερευνηθεί και η «περίοδος Πολάκη» έθεσε η Ν.Δ. προκειμένου να συναινέσει, μην κρύβοντας -διά του Κ. Μητσοτάκη- τον εκνευρισμό της για την κυβερνητική πρωτοβουλία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε το ΠΑΣΟΚ, ενώ θετική ήταν η στάση του Ποταμιού.

Τραμπ - Μέρκελ

Πρώτο ραντεβού με γκρίνιες

Δεν απέφυγαν τις προστριβές στην πρώτη τους συνάντηση Τραμπ και Μέρκελ. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε προνόμιο και όχι δικαίωμα τη μετανάστευση, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε στη φροντίδα για τους πρόσφυγες. Να πληρώσουν οι εταίροι του ΝΑΤΟ αυτό που τους αναλογεί ζήτησε ο Τραμπ, με τη Μέρκελ να απαντά ότι η κοινή άμυνα έχει πολλές εκφάνσεις. Παγερή αντίδραση της καγκελαρίου στο «αστειάκι» Τραμπ ότι έχουν τουλάχιστον ένα κοινό σημείο, την παρακολούθησή τους από τον Μπάρακ Ομπάμα.

Μαραθώνια διαπραγμάτευση ενόψει Eurogroup

Με στόχο την επίτευξη των μέγιστων δυνατών συγκλίσεων ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας συνεχιζόταν χθες η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου και των συναρμοδίων υπουργών με τους θεσμούς. Παραμένουν «αγκάθι» εργασιακό και ασφαλιστικό. Μάχη και για την Ευρώπη χαρακτήρισαν την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, που, στο Βερολίνο, βρήκε στήριξη από τα γερμανικά συνδικάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου