17 Μαρτίου 2017

Δ. Παπαδημούλης: Παριστάνουν τους Ρομπέν των δασών πολιτικοί που χρεοκόπησαν τη χώρα (Video)

"Μόνο η κουτάλα ενδιαφέρει τον Κυρ. Μητσοτάκη, να έρθει στην εξουσία για να ξαναστήσει το πελατειακό κράτος"

Ο κ. Παπαδημούλης επιτέθηκε στη Ν.Δ. και τον Κ. Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «μια τυφλή αντιπολίτευση» που παίζει παιχνίδια αποσταθερόποίησης», ενώ όπως τόνισε «δυστυχώς το μόνο που ενδιαφέρει τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι η κουτάλα, να έρθει στην εξουσία για να ξαναστήσει το πελατειακό κράτος».
Αντιπαρήλθε τις διακοπές των δημοσιογράφων καταγγέλλοντας προσπάθεια διαστρέβλωσης των όσων έλεγε. «Προσπαθείτε να μου βάλετε στο στόμα πράγματα που δεν λέω που σε αυτό το συγκρότημα είναι και πάρα πολλοί δυστυχώς. Με καλέσατε μετά από 14 μήνες γιατί επεσήμανα αντίστοιχα πράγματα» «Την κριτική τη θέλουμε άλλα ένα πόλεμο λυσσώδη προπαγάνδας να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθουμε στην κανονικότητα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανωμαλία θα τον αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο».
«Δεν με ενοχλεί η κριτική. Με ενοχλεί να βλέπω πολιτικούς που χρεοκόπησαν τη χώρα να παριστάνουν τους Ρομπέν των Δασών υπέρ των αδυνάτων και δημοσιογράφους που τους ευλογούσαν να κάνουν τους επαναστάτες» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης ενώ αναφέρθηκε στην θετικές αλλαγές για τη χώρα που έφερε η κυβέρνηση.
Υποστήριξε επίσης, ότι χωρίς καμία προσπάθεια εξωραϊσμού, αλλά με βάση τα στοιχεία, η κυβέρνηση παρέλαβε ύφεση 25% και θα παραδώσει ανάπτυξη με ρυθμούς 3%, ανεργία 27% που τώρα είναι 23% (παραμένει βέβαια υψηλή) με στόχο όμως, να κατέβει πολύ πιο κάτω, για να μπορέσει να επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Συμφέρον όλων να κλείσει η αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό

«Δεν χρεοκοπήσαμε εμείς τη χώρα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια και για πρώτη φορά αρχίζει να διαφαίνεται αυτή η δυνατότητα για τη χώρα.» είπε χαρακτηριστικά.
Η ελληνική οικονομία και ο προϋπολογισμός τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από τους συμφωνημένους στόχους και τις προβλέψεις παρέπεμψε ο κ. Παπαδημούλης, στον Πιερ Μοσκοβισί, όπου σε συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου επισημαίνοντας τις θετικές προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Όλες οι πλευρές έχουν συμφέρον να κλείσει το ταχύτερο δυνατό η συμφωνία» εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Μιλώντας για τα προσκόμματα της διαπραγμάτευσης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήγησε ότι οι κυριότερες διαφορές είναι ανάμεσα στους τρεις θεσμούς που εκπροσωπούν την Ευρώπη, δηλαδή ESM, ΕΚΤ και Κομισιόν και το ΔΝΤ, ωστόσο λόγω της υπεραπόδοσης των μέτρων έκλεισε δημοσιονομικά και το 2018 . Παραμένει όμως η διαφορά για μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους που ζητά το ΔΝΤ ώστε να μπει στο πρόγραμμα και η δυσκολία των Γερμανών να το συνομολογήσουν προεκλογικά, σε αυτό. «Κανείς δεν δίνει εικόνα αδιεξόδου» εκτίμησε ο αντιπρόεδρος.
«Το Eurogroup της 20ης Μαρτίου θα διασπιστώσει πρόοδο και θα δώσει μια ώθηση ώστε το Eurogroup της 7ης Απριλίου να επικυρώσει την τεχνική συμφωνία και όλο το πακέτο να κλείσει η εκταμίευση της δόσης το Μάιο.»
Το ΔΝΤ ζητούσε πρόσθετα μέτρα παρά τις εκτιμήσεις ότι βγαίνει για το 2018 το απαιτούμενο πλεόνασμα. Μέτρα και αντίμετρα θα εφαμόζονται ανάλογα με το ποσοστό της όποιας διαφοράς. Τέλος, συνέστησε ότι πρέπει να περιμένουμε το συνολικό πακέτο των μέτρων και αντιμέτρων.
Kατ. Μπρέγιαννη
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου