12 Μαΐου 2017

Ανοίγει το Αλιευτικό Καταφύγιο των Θέρμων



Με αφορμή ανάρτηση του κ. Φ.Φωτεινού στο facebook την 11-5-17 όπου έγραψε τα εξής:

"Σε λίγες μέρες φτάνει στη σαμοθρακη το πρώτο από τα νέα ταχύπλοα που θα συνδέσουν το νησί μας με την ηπειρωτική Ελλάδα της εταιρεία CS FERRIES...εύχομαι πραγματικά να δοθεί ένα νέο έναυσμα στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας κ ελπίζω σύντομα να έρθουν στο νησί κ τα αλλά δυο ταχύπλοα που θα δρομολόγησει η SAOS FERRIES ώστε το νησί μας να απογειωθεί τουριστικά..."

Συμπληρωματικά σας γνωρίζω και τα εξής;

Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ. Φ.Φωτεινό με ενημέρωσε ότι στο παραπάνω ταχύπλοο ξεκινούν άμεσα οι εξωτερικές του βαφές και κατά την εκτίμησή του θα είναι έτοιμο μέχρι την 10 Ιουνίου.

* Επίσης, σε τηλεφωνική μου επικοινωνία σήμερα με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Α. κ. Χ.Δούκα, σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο των Θέρμων όπου θα φιλοξενούνται από φέτος το καλοκαίρι ταχύπλοα σκάφη, πληροφορήθηκα ότι:
1. Άμεσα ξεκινάει η διάνοιξη διαύλου περίπου 15 μέτρων (μικρής διώρυγας) για να μπορούν να δέσουν μικρά πλοιάρια όπως ταχύπλοα στο αλιευτικό καταφύγιο.
2.Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και έχει ξεκινήσει η μελέτη για την μελλοντική προστασία του καταφυγίου από την προσάμμωση (μπάζωμα με άμμο) που προκαλείται από φερτά μέσω θαλάσσης.
3. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης και με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης θα ξεκινήσει η οριστική αποκατάσταση του λιμενίσκου και η προστασία του.


Σπιτάλας Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου