14 Μαΐου 2017

Δ. Τζανακόπουλος: Η Αριστερά η τελευταία ελπίδα της Ευρώπης


«Ως πρώτο παράδειγμα αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη», είπε, «προσπαθούμε να δώσουμε ένα αριστερό πρόσημο στην αμφισβήτηση των κυρίαρχων πολιτικών». Σημείωσε ότι «μέσα σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα έμελλε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που ανοίγει την αυλαία για μια μάχη που δίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη». Ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε, στην αρχή ήταν μόνος, αλλά δύο χρόνια μετά η ισορροπία δυνάμεων έχει αλλάξει και μπορεί να αλλάξει περαιτέρω.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε τις τρεις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης: ανάκτηση της εργασίας-αντιστροφή της προηγούμενης πορείας στην αγορά εργασίας, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, μεγάλες θεσμικές τομές. Για να υπογραμμίσει πως «σήμερα για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε αυτές τις τρεις βασικές προτεραιότητες. Γιατί έχουμε ανοίξει τον δρόμο για την οριστική έξοδο από την επιτροπεία και την κρίση».

Υπογράμμισε το μεγάλο βάρος που δίνει η κυβέρνηση στη μάχη για τα εργασιακά, σημειώνοντας ότι «εκεί αναδεικνύεται η διαχωριστική γραμμή μας από την αντιπολίτευση, η κάθετη διαχωριστική γραμμή που εξακολουθεί να διαχωρίζει την αριστερά από τη δεξιά». «Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης με θράσος χαρακτήρισε ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που πετύχαμε». Τόνισε ότι «οι διαχωριστικές γραμμές έχουν οριοθετηθεί σαφώς από την ίδια την πραγματικότητα που δημιούργησαν οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της Ευρώπης και των μνημονίων τα προηγούμενα χρόνια». Χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη ως τον πιο γνήσιο εκφραστή των πολιτικών που επί 7 χρόνια είχαν διαλύσει τη χώρα», καταλογίζοντας του ότι ούτε λίγο-ούτε πολύ ζητά συγχωνεύσεις νοσοκομείων, απολύσεις στο δημόσιο, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. «Και έφτασε χτες να χαρακτηριστεί ούτε λίγο- ούτε πολύ άχρηστους τους εργαζόμενους του γενικού λογιστηρίου του κράτους, τους σχολικούς φυλακές και τις καθαρίστριες, ενώ την ίδια στιγμή πανηγύριζε με χαιρεκακία και σε βάρος χιλιάδων εργαζόμενων για μια δήθεν απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που ούτε γνωρίζει ούτε δύναται να γνωρίζει».
avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου