17 Σεπτεμβρίου 2018

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο και το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης


Τι θα γίνει για τη φετινή χρονιά με τις απαραίτητες προσχολικές ιατρικές εξετάσεις των μαθητών;

Έχω ενημερώσει τον Δήμαρχο κ. Βίτσα αλλά είναι ενημερωμένο και το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, ότι (σύμφωνα με το υπάρχον ιατρικό δυναμικό στο νησί), οι εξετάσεις αυτές μπορούν να γίνουν εδώ. Στην περίπτωση που κάποιο παιδί θα χρειαστεί επιπλέον εξετάσεις τότε θα απαιτηθεί να παραπεμφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης.

Τα προηγούμενα χρόνια ενδιαφέρθηκα προσωπικά (δεν έχω παιδιά ούτε εγγόνια, ούτε πολιτικές φιλοδοξίες), για την πραγματοποίηση αυτών των εξετάσεων στη Σαμοθράκη και πετύχαμε στην περισινή χρονιά να γλιτώσουν οι οικογένειες 50 παιδιών τα έξοδα μετακίνησής τους στην Αλεξ/πολη με την επίσκεψη του φίλου μου Διοικητή του νοσοκομείου Αλεξ/πολης κ. Δ.Αδαμίδη και κλιμάκιο στο νησί μας τους οποίους μάλιστα φιλοξένησα προσωπικά.

Όμως, επειδή από "κάποιους" μου έγινε κριτική "γιατί ανακατεύομαι και με ποια ιδιότητα"; 
Αποφάσισα φέτος να μην εμπλακώ.

Εύχομαι στα παιδιά μας και στις οικογένειές τους "καλή σχολική χρονιά με υγεία και επιτυχίες".

Σπιτάλας Βασίλης

...............................................................................

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

………………………………………………………………………………………………….


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μου, κλιμάκιο γιατρών από το Νοσοκομείο της Αλεξ/πολης με επικεφαλής τον Διοικητή του κ. Αδαμίδη Δημήτρη, θα βρίσκεται στο νησί μας στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου (Σάββατο και Κυριακή), για να εξεταστούν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να τους χορηγηθούν οι σχετικές βεβαιώσεις που απαιτούνται για την εγγραφή τους στη νέα σχολική χρονιά.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Αυτή η λύση ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί και να μην είναι προσωρινή αλλά μόνιμη.

Σπιτάλας Βασίλης

**** Παρακάτω ξαναδημοσιεύω το σχετικό άρθρο μου για την περσινή  χρονιά (16-9-2016)
...........................................................................................................................

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΕΣ  ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Οι μαθητές των σχολείων της Σαμοθράκης είναι υποχρεωμένοι προκειμένου να εγγραφούν, να προσκομίζουν (ανά 2 χρόνια, ιατρικές εξετάσεις από 3 γιατρούς (Παιδίατρο – Οφθαλμίατρο – Καρδιολόγο).
Οι γονείς των μαθητών μαζί τα παιδιά τους, είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται στην Αλεξ/πολη προκειμένου να προσκομίσουν τις γνωματεύσεις.
Τα εισιτήρια του παιδιού με τον συνοδό του είναι (2Χ10)Χ2=40Ε.
Επειδή οι εξετάσεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν στο νοσοκομείο της Αλεξ/πολης το κόστος σε ιδιώτες γιατρούς είναι 3Χ30=90Ε.
Αν συνυπολογιστούν και κάποια έξοδα διατροφής, το συνολικό ποσό ανέρχεται τουλάχιστον στα 150Ε (αν πρόκειται για έναν μαθητή).
Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός εξεταζόμενα παιδιά σε μια οικογένεια, τα έξοδα πολλαπλασιάζονται ανάλογα.
Στην 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, αυτές οι μετακινήσεις είναι τουλάχιστον 6 για κάθε μαθητή.
Επειδή αυτή η κατάσταση δεν είναι τωρινή και αν δεν υπάρξει αντίδραση και λύση θα συνεχιστεί, είναι ανάγκη οι Σύλλογοι Γονέων, ο Δήμαρχος, το Κέντρο Υγείας του νησιού και οι θεσμικά υπεύθυνοι να δραστηριοποιηθούν ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Σπιτάλας Βασίλης

………………………………………………………………………………………………………

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Κλιμάκιο γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου επισκέφτηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης και πραγματοποίησε εξετάσεις σε 55 παιδιά Α΄ Δημοτικού, Α΄ Γυμνασίου, Α΄ Λυκείου και 5 παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ του νοσοκομείου κο. Αδαμίδης συνοδευόμενος από τον επιμελητή  Α΄ Παιδίατρο κο. Θωμαίδη και εθελοντικά από την νοσηλεύτρια κα. Ψαθά.
Εθελοντική συμμετοχή στις εξετάσεις είχε και ο καρδιολόγος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κο. Παπάς.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια με τις βεβαιώσεις των μαθητών.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο, τους γιατρούς και τη νοσηλεύτρια για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν σε όλες τις οικογένειες του νησιού.

Ο Δήμαρχος
.....................................................................................................................................



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/92017

Το Σάββατο 23/9/2017 κλιμάκιο γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου με επικεφαλής τον Διοικητή θα βρίσκεται στο Κ.Υ. Σαμοθράκης για να εξετάσει τους μαθητές Α΄, Δ΄ Δημοτικού, Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου για να τους χορηγήσει το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή. Η εξέταση θα γίνει από 9.30 π.μ. έως 2.30 μ.μ. στο Κ.Υ. στη Χώρα Σαμοθράκης. Τα παιδιά πρέπει να προσέλθουν συνοδευόμενα υποχρεωτικά από κάποιον από τους γονείς έχοντας μαζί τους το βιβλιάριο εμβολίων, το ασφαλιστικό βιβλιάριο χορήγησης φαρμάκων (ΟΓΑ, ΙΚΑ ΝΑΤ κ.λ.π.) και ενημερωτικό σημείωμα από νοσηλεία σε νοσοκομείο, σε περίπτωση που το παιδί έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν.
  
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ 


Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου