11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Η πρόσφατη απόπειρα και πάλι του πρωθυπουργού των μνημονίων κ. ΣΑΜΑΡΑ να πουλήσει για μια ακόμη φορά « φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στον ελληνικό  λαό,  οι μεγάλες διαδηλώσεις που άρχισαν από προχθές στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η απόφαση για απεργία διαρκείας που πήραν με συντριπτική πλειοψηφία οι καθηγητές, είναι η αρχή της δημιουργία εκείνου του ρεύματος ξεσηκωμού της κοινωνίας μας, εκείνου  του  ποταμού που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την πολιτική ανατροπή της μοιραίας για τον τόπο δικομματικής Κυβέρνησης  Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.
Η απεργία των εκπαιδευτικών δεν αφορά μόνο τους απολυμένους καθηγητές, ή μόνο εκείνους που απειλείται η δουλειά του ή θα εξαναγκασθούν σε απόλυση.
Είναι  απεργία που αφορά και γίνεται  στο όνομα  των  μαθητών  και  των  γονιών. Γιατί, σύμφωνα με τις μελέτες ινστιτούτων που ποτέ δεν διαψεύστηκαν, ένας στους  δύο μαθητές στο τεχνικό σχολείο  και ένας στους τρείς μαθητές στο «νέο Λύκειο»  που σχεδιάζει ο «πανεπιστημιακός» κ. Αρβανιτόπουλος   θα εγκαταλείψουν το σχολείο τα αμέσως επόμενα χρόνια. Θα εγκαταλείψουν την εκπαίδευση που είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και θα πέσουν στην μαύρη τρύπα της ανεργίας .
Για όλα αυτά  όλες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλους τους τομείς  μας αφορούν όλους. Γιατί κανείς δεν θα γλυτώσει από αυτή την πολιτική της Κυβέρνησης.Σήμερα η παιδεία, αύριο η υγεία, η Αυτοδιοίκηση, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι….Ολοι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις  των εργαζομένων , των απειλούμενων με απόλυση, των ανέργων, των μικρομεσαίων με μια απαίτηση και ένα κεντρικό στόχο «ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» « Ή αυτοί, ή εμείς»…. Φτάνει πιά Η ΚΟΡΟΪΔΊΑ.
 Είναι εξαιρετικά επίκαιρο το σύνθημα: « λαέ μη τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής».

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου