25 Ιανουαρίου 2014

Το όμορφο ταξίδι τελείωσε … καιρός για νέες προκλήσεις



Ένα πολύ όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο προάστιο των Βρυξελλών για τον Εθνικό.  Ένα ταξίδι που ξεκίνησε – μετά από 30 χρόνια - τον Οκτώβριο και ανέλπιστα συνεχίστηκε έως και τα τέλη του Γενάρη. Ένα ταξίδι με χαρές, πίκρες αλλά και πλούσιο σε βιώματα και εμπειρίες. Και βέβαια το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη σεζόν για ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες και όμορφες στιγμές. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν τα κατάφερε … Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, πραγματικό θρίλερ που κρίθηκε στην ρουλέτα του «χρυσού σετ», απίθανη εφεύρεση της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας βόλει – και είχαμε την τύχη να ζήσουμε, έχασε και αποκλείστηκε από την Ασε Λένικ από την 8αδα του Challenge Cup. Παρότι είχε θριαμβεύσει στον πρώτο αγώνα στην Αλεξανδρούπολη. Οι Βέλγοι στο γήπεδό τους, όπως ήταν αναμενόμενο και είχαμε πει, ήταν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο, γνώριζαν περισσότερο τον αντίπαλό τους και ήταν περισσότεροι διαβασμένοι.
Από την άλλη, οι Εβρίτες που είχαν την συγκινητική υποστήριξη ΕΒριτών και Θρακιωτών που ζουν και εργάζονται στις Βρυξέλλες και τις ευρύτερες περιοχές που με παλμό και φωνές προσπάθησαν να σπρώξουν τους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη στην πρόκριση, δεν είχαν την εξαιρετική εικόνα του πρώτο αγώνα. Για την ακρίβεια, δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος της πρόκρισης. Κάτι η κούραση από τα συνεχή παιχνίδια και ταξίδια, κάτι τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα αλλά και η μεγάλη πίεση που άσκησε η Λένικ έφεραν το 3-1 και την απώλεια της πρόκρισης σε ένα δραματικό χρυσό σετ. Εκεί που ο Εθνικός κόντραρε στα ίσια το ματς, προηγήθηκε με 9-7 και 11-10, ένα λάθος του διαιτητή (υπέδειξε φιλέ, σε μια φάση που σήκωσε πολλές συζητήσεις και διαμαρτυρίες και ενώ η επίθεση του Βραζιλιάνου της Λένικ είχε καταλήξει άουτ) και το σκορ αντί για 10-12 έγινε 11-11. Η ψυχολογία άλλαξε πλευρό και το 12-12 εγινε 15-15 …
Αχίλλειος πτέρνα η υποδοχή που ήταν σε πραγματικά κακή ημέρα με αποτέλεσμα η επιθετική ανάπτυξη να μην ήταν η επιθυμητή. Από το 1ο σετ η Λένικ μπήκε δυνατά και είχε προβάδισμα 8-3 και στη μεγαλύτερη τιμή του 12-7. Παρόλα αυτά, ο Εθνικός κατάφερε να ισοφαρίσει 16-16 αλλά μετά το 18-18 οι Βέλγοι έκαναν τη διαφορά με τα σερβίς των Φελιτσίσιμο.
Στο 2ο σετ η βελγική ομάδα ξέφυγε 12-9 και κράτησε το +3 μέχρι το 21-18 και 22-20 αλλά ο Εθνικός ισοφάρισε 22-22 και τελικά πήρε το σετ αφού αξιοποίησε το τρίτο σετ μπολ που είχε στη διάθεση του. Η Λένικ προηγήθηκε 24-23 και 26-25 αλλά ο Εθνικός έκανε το 29-27 και ισοφάρισε 1-1.
Το 3ο σετ ήταν μονόλογος των Βέλγων ενώ η μεγάλη μάχη έγινε και στο 4ο σετ όπου ο Εθνικός προηγήθηκε με 8-5 αλλά με πρόβλημα στην υποδοχή δε μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα.
Η αποστολή του Εθνικού επέστρεψε με πίκρα και εν μέρει απογοήτευση για τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός. Όμως, για την ομάδα αυτή δεν χωρούν απογοητεύσεις, στεναχώριες και δάκρυα. Της αξίζουν μόνο συγχαρητήρια για όσα ήδη έχει πετύχει … και άλλωστε έχει μπροστά της και άλλες προκλήσεις
Διαιτητές: Κάαμπερ, Ρομέρο Μαρτίνεζ
Τα σετ: 3-1 (25-21, 27-29, 25-16, 25-19). Χρυσό σετ: 15-12.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Ράιτς 21π. (56% επ.), Μιγιαΐλοβιτς 19, Ανδρεάδης 9, Παπάζογλου 6, Σιδηρόπουλος 1, Δαλακούρας 12 / Δαρίδης (λ. - 50% υπ., 20% άριστες), Κ.Δαλακούρας, Γραμματικάκης 1, Αγγελόπουλος.
ΛΕΝΙΚ (Ντεβόνγκελ): Πάρες 12π., Αντριγκά 20, Οβερεμπέκε 20, Φελιτσίσιμο 21, Ράτατσακ 13, Βερσούερεν 4 / Σπάριντανς (88% υπ., 62% άριστες).

Μουστακίδης: Μεγάλες εμπειρίες
Συγχαρητήρια τους παίκτες του – παρά τον αποκλεισμό από τα Κύπελλα Ευρώπης – έδωσε ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης σε δηλώσεις του στο σάιτ της ΕΣΑΠ:
«Ήταν ένα δύσκολο ματς που συνολικά ήταν για όλους μας μία μεγάλη εμπειρία σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει την πρόκριση παρότι η υποδοχή μας δεν ήταν καλή απόψε. Στη φάση του χρυσού σετ με το φιλέ του Ανδρεάδη στο 10-9 πιστέψαμε πως ήταν λάθος του διαιτητή αλλά ο Ανδρέας παραδέχτηκε πως έκανε φιλέ. Δεν χρειάζεται να είμαστε θλιμμένοι. Απεναντίας, θα πρέπει να δούμε την επιτυχία της πορείας μας. Παρότι μας μένει η πικρία αν το δούμε ψυχρά δίκαια αποκλειστήκαμε. Οι Βέλγοι ήταν πολύ καλύτεροι στην ποιότητα του παιχνιδιού και θα πρέπει να πάρουμε εμπειρίες από αυτό τον αγώνα. Οι εμπειρίες αυτές είναι και αγωνιστικές και οργανωτικές ώστε να γίνουμε καλύτεροι».

Η ψυχολογία των παικτών του Εθνικού είναι το μεγάλο ζητούμενο ενόψει των αγώνων σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως στο περπάτημα τα βήματα γίνονται με τη σειρά μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας. Έτσι και ο Εθνικός. Εφέτος έκανε μία διαφορετική χρονιά. Είναι μεγάλη εμπειρία αυτό που ζήσαμε. Ζήσαμε κάτι ξεχωριστό και εδώ στο Βέλγιο και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο το διαπίστωσαν. Ευχαριστούμε τους Έλληνες που ήρθαν και μας συμπαραστάθηκαν. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Τους αξίζουν πολλά μπράβο για ότι πέτυχαν σε αυτούς τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Έχουμε Γολγοθά μπροστά μας. Πρέπει να ξεχάσουμε τον αποκλεισμό και να βάλουμε στο μυαλό μας τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό.Για μας τώρα αρχίζει η σεζόν στην Ελλάδα σχετικά με το κυρίως κομμάτι που είναι οι τρεις διοργανώσεις. Πρέπει να ξεχάσουμε τον αποκλεισμό και να βάλουμε στο μυαλό μας τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό».
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου