Ο Αλεξης Τσίπρας δήλωσε έκπληκτος όταν πριν λίγες μέρες διάβασε μια συνέντευξη του Μάρτιν Σουλτς στην οποία υποστήριζε ότι δεν θα έπρεπε η καγκελάριος να κατηγορείται για κάθε αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη. "Είναι ο κ. Σουλτς υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών ή της κυρίας Μέρκελ και των Χριστιανοδημοκρατών", διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: "Σε αυτήν την συνέντευξη διατύπωσε ο κ. Σουλτς δημόσια την επιθυμία του να είναι ο εκλεκτός της κυρίας Μέρκελ στην Ευρώπη. Το ερώτημα είναι αν το ίδιο θέλει και η κοινωνική βάση των σοσιαλδημοκρατών. Οι απλοί ψηφοφόροι του SPD θέλουν την κυρία Μέρκελ ανεξέλεγκτη στην Ευρώπη ή μια Ευρώπη δημοκρατικό αντίβαρο στην αλαζονεία και την αυθαιρεσία του νεοφιλελευθερισμού".
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η συμμαχία Σούλτς και Μέρκελ εγγυάται την συνέχιση της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας.
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας είπε: "Εμείς απευθυνόμαστε στον απλό Γερμανό πολίτη που παραδοσιακά ψηφίζει SPD: Τον προτρέπουμε να πάει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου. Και με την ψήφο του να δώσει εντολή ελπίδας και αλλαγής στην υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς".