11 Μαρτίου 2015

Πρόεδρος ξενοδόχων Θράκης «Η περιφέρεια Α.Μ.Θ εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κάνει «αβάντα» σε Καβάλα και Θάσο»

DSC_0019

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε την Κυριακή 8/Μαρτίου/2015 ο σύνδεσμος ξενοδόχων Θράκης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ενώ έκοψε και την καθιερωμένη βασιλόπιτα. Οι ξενοδόχοι της Θράκης, επεσήμαναν στον κ. Αμοιρίδη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και έθεσαν τα παράπονά και τους προβληματισμούς τους για την ανύπαρκτη προβολή της περιοχής, από την περιφέρεια και ζήτησαν άμεσες ενέργειες και αποτελέσματα, τονίζοντας παράλληλα και την αποτυχία της προηγούμενης αρχής, σε ότι αφορά τον κλάδο, την τελευταία τριετία.

Στην εισήγησή του ο κ. Χατζηκωνσταντίνου παρουσίασε σε πίνακα τα στοιχεία που αφορούν τις διανυκτερεύσεις και την πτώση τους, σε επίπεδο περιφέρειας λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Έχουμε τουρισμό δύο ταχυτήτων. Η Θράκη τα τρία τελευταία χρόνια έχει επιδεινώσει τη θέση της κι αυτό επιδέχεται πολλαπλής ερμηνείας. Περιμένουμε από την καινούργια περιφερειακή αυτοδιοίκηση να επιδείξει την ευαισθησία που επιβάλλει η θέση της, ούτως ώστε αυτές οι ανισορροπίες και οι στρεβλώσεις οι οποίες για δεκαετίες είχαν καλλιεργηθεί μέσα στην περιφέρεια και ειδικά στον τουρισμό να αρχίσουν να αμβλύνονται. Μέχρι τώρα δεν είδαμε κάτι, αφού υπήρχε το ελαφρυντικό ότι υπάρχει νέα διοίκηση. Τώρα λοιπόν που συμπληρώθηκε το εξάμηνο κ. αντιπεριφερειάρχη, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό σε σας», τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Αμοιρίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, οι τόνοι ανέβηκαν με τον πρόεδρο των ξενοδόχων κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου να κάνει λόγο στην εισήγησή του, για προώθηση άλλων περιοχών, όπως της Καβάλας και της Θάσου, από την νέα περιφερειακή αρχή. 

«Βαρέθηκα να ακούω δικαιολογίες. Θέλω να ακούσω λύσεις και θέλω ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να σπάσουν αυγά και να κάνουν ομελέτα. Δεν ανέχομαι να κάνετε «αβάντα» σε Καβάλα και Θάσο και δεν βλέπω την ίδια ευαισθησία  για το Πόρτο Λάγος, τη Μαρώνεια,  την Αλεξανδρούπολη, τη Σαμοθράκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απο την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, υποσχέθηκε ότι η περιφιπέρεια ΑΜΘ, θα είναι κοντά στους ξενοδόχους της Θράκης και είπε ότι ετοιμάζεται προώθηση της περιοχής και τουριστική προβολή με φωτογραφικό υλικό και βίντεο.
www.toscandalo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου