11 Μαρτίου 2015

Αρχίζει στις Βρυξέλλες η συζήτηση των τεχνικών κλιμακίων - Σκληρή διαπραγμάτευση με βήματα προσέγγισης

Σκληρή διαπραγμάτευση με βήματα προσέγγισης

Με συγκρατημένη αισιοδοξία, που πρωτίστως απορρέει από την πολιτική βούληση που εξέφρασε προχθές το Eurogroup για συμφωνία, αρχίζουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας - δανειστών επί των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει το υπουργείο Οικονομικών. 

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν χθες, κυρίως από τον Σόιμπλε και τη γερμανική πλευρά, για παράλληλη παρουσία των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα εκ των πραγμάτων ξεπεράστηκαν για να κλείσει μαζί τους, ακόμη και σε συμβολικό επίπεδο, το κεφάλαιο "τρόικα" για τη χώρα μας.

Το σημαντικότερο είναι ότι, παρά τις δυσκολίες και τα συνεχή μπρος - πίσω, καταγράφονται ενδείξεις για αίσιο τέλος στη διαπραγμάτευση. Με την πρόοδο της συζήτησης η κυβέρνηση αναμένει τόνωση της ρευστότητας από την πλευρά της ΕΚΤ, ενώ από χθες το Δημόσιο έχει στη διάθεσή του 555 εκατ. που μεταφέρθηκαν από το ΤΧΣ.

Σ' αυτό το πλαίσιο σημαντικές θεωρούνται και οι συναντήσεις που θα έχει ο Αλ. Τσίπρας αύριο με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άν. Γκουρία και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες με τον Ζ.Κλ.Γιούνκερ, όπου θα εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου