14 Σεπτεμβρίου 2015

Θετικός ο οικονομικός απολογισμός της τουριστικής περιόδου


Θετικά αποτελέσματα έφερε το τέλος της τουριστικής περιόδου για τη Θράκη, αφού ο οικονομικός απολογισμός έδειξε κέρδη, παρά τις αντίξοες συνθήκες του Καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας της Αλεξανδρούπολης, Γιώργο Αλαβάντα, οι επαγγελματίες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα και διώξεις από την πολιτεία, αφού είχαν πολλές συλλήψεις, μηνύσεις αλλά και κλεισίματα των καταστημάτων, ενώ πολλοί επαγγελματίες οδηγούνταν για τυπικούς λόγους στο αστυνομικό τμήμα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Αν και η θερινή περίοδος ξεκίνησε αργά, στις 15 Ιουλίου, η τεράστια προσπάθεια των ξενοδοχείων αλλά και όλου του πρωτογενή τομέα προσέλκυσε κόσμο από τις δίπλα χώρες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αλαβάντας, παρά το capital control και τη γενική θύελλα που πέρασε η χώρα, ο κόσμος ακόμα και με το υστέρημά του βγήκε στις καφετέριες και στα μαγαζιά της Αλεξανδρούπολης, τα οποία και χαρακτήρισε το μοναδικό ζωντανό κύτταρο της. Οι καφετέριες και οι ταβέρνες είναι αυτά που προσελκύουν τον κόσμο των διπλανών χωρών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Τόνισε έπειτα ότι η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει τουριστικός πόλος, καθώς δίπλα μας έχουμε 20 εκατομύρια κόσμο που θέλουν να επισκεφτούν την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο. Χρειάζεται όμως καλός συντονισμός με εξειδικευμένους ανθρώπους για να αποκτήσει ο τόπος τουριστική ταυτότητα και να έχουν δουλειά οι επόμενες γενιές.

“Ο τουρισμός, η αγροτιά, η ενέργεια και η αλιεία είναι η μόνη λύση για την ανάπτυξη της χώρας”, είπε ο κ. Αλαβάντας, προσθέτοντας ότι οι “βολεμένοι” πρέπει ν’ ανοίξουν τα μάτια τους και να θέσουν τη σωστή νομοθεσία για την ανάπτυξη του τουρισμού.

e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου