14 Σεπτεμβρίου 2015

Τουριστικά αξιοποιήσιμα τα σπήλαια "Καγιάλι" και "Βούβα" στο Διδυμότειχο


Τα σπήλαια “Καγιάλι” και “Βούβα” που βρίσκονται στο Διδυμότειχο εξερεύνησαν μέλη της Σπηλαιολογικής Ομάδας Καβάλας, κρίνοντας ότι έχουν όλες τις προϋποθέσεις να γίνουν τουριστικοί πόλοι της περιοχής.
Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, στο δημοτικό αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου “Καστροπολίτες”.
Στη διάρκεια της παρουσίασης, τα μέλη της ομάδας, εκτός από το να δείξουν στο κοινό φωτογραφικό υλικό από τα συγκεκριμένα σπήλαια, εξήγησαν πώς σχηματίζονται αλλά και άλλες γενικές γνώσης της επιστήμης της σπηλαιολογίας. Ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν στο κοινό συμπλήρωσαν με δικά τους ιστορικά στοιχεία τις πληροφορίες για τα δύο σπήλαια. 
Το σπήλαιο “Βούβα” εξερευνήθηκε πρώτη φορά το 1962 από μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας, και εμφανίζει πολλά κοινά στοιχεία με το “Καγιάλι”, το οποίο βρίσκεται στην ακρόπολη του Διδυμότειχου.
Στο σπήλαιο “Βούβα” μπορεί κανείς να δει εντυπωσιακών διαστάσεων αίθουσες, με μεγάλο ύψος και επίπεδο δάπεδο, αλλά και σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Οι θρύλοι επιμένουν ότι το σπήλαιο της “Βούβας” συνδέεται με το Κάστρο του Διδυμοτείχου, αλλά και με το Σουφλί.
Δείτε κάποιες φωτογραφίες από τα σπήλαια:


e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου