1 Νοεμβρίου 2016

Προχωρά η υπόθεση δωρεάς γραμμικού επιταχυντή στο ΠΓΝΑ από το ίδρυμα Νιάρχος


Σύμφωνα με το ίδρυμα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής του προμηθευτή για την προμήθεια και εγκατάσταση του υπερσύγχρονου μηχανήματος. Επίσημη αποδοχή της δωρεάς έκανε το ΔΣ του νοσοκομείου, ώστε να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες.
Για τα καλά φαίνεται πως έχει ξεμπλοκάρει η υπόθεση της δωρεάς, προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ενός σύγχρονου γραμμικού επιταχυντή, για τις ακτινοθεραπείες των καρκινοπαθών, αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Με επιστολή του, πριν λίγες μέρες, το Ίδρυμα, ενημέρωσε τη διοίκηση του ΠΓΝΑ, ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής του προμηθευτή για την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου γραμμικού επιταχυντή. Παράλληλα, ζήτησε να γίνει η επίσημη αποδοχή του εξοπλισμού από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, να γίνει ανάθεση στην Ελληνική Εταιρία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ως φορέας υλοποίησης της δωρεάς και να παρασχεθεί η διαβεβαίωση του Νοσοκομείου ότι θα καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του εξοπλισμού, μετά τη λήξη του χρόνου δωρεάν συντήρησής του. Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείο αποφάσισε ομόφωνα για όλα τα παραπάνω.
Άλλωστε, όπως είχε πρόσφατα δηλώσει στη «ΓΝΩΜΗ» ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων για την ολοκλήρωση της δωρεάς, μέσα από τις απαραίτητες προσλήψεις και την εκπαίδευση γιατρών και προσωπικού για το νέο μηχάνημα. Ο γραμμικός επιταχυντής, που σύμφωνα με τον διοικητή, περίπου στις αρχές της χρονιάς εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί στο νοσοκομείο, θα συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη, γρηγορότερη και πιο ολοκληρωμένη θεραπεία των καρκινοπαθών όλης της ΑΜΘ.

ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου