3 Δεκεμβρίου 2016

Αυτό θα είναι το γρήγορο νέο πλοίο που θα κάνει το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη σε 50 λεπτά!

 
 
Μια νέα ναυτιλιακή εταιρεία από το νησί της Σαμοθράκης, η C. S. FERRIES του κ. Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ, ανακοίνωσε την δρομολόγηση ενός καινούργιου πλοίου για την μεταφορά μόνον επιβατών. Το πλοίο, που θα ονομάζεται «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ», κατασκευάζεται αυτόν τον καιρό στην Χαλκίδα και θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2017 να κάνει το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη–Σαμοθράκη σε καθημερινή βάση (μέσω των λιμανιών των Λουτρών και της Καμαριώτισσας) σε χρόνο-ρεκόρ!
Το «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» με την δυναμικότητα των μηχανών του θα αναπτύσσει ταχύτητα περίπου 30 ναυτικών μιλίων, οπότε το δρομολόγιο Αλέξανδρούπόλη – Λουτρά Σαμοθράκης θα εκτελείται σε χρονικό διάστημα 50-60 λεπτών μαζί με την διαδικασία απόπλου και πρόσδεσης. Το πλοίο έχει μήκος 29 μέτρων, πλάτος 6,5 μέτρων, φέρει τρεις (3) κύριες μηχανές, έχει προδιαγραφές εκτέλεσης αυτόνομων πλόων απόστασης μέχρι και 80 ναυτικών μιλίων, έχει δυναμικότητα 200 θέσεων (120 στους εσωτερικούς χώρους-σαλόνι) μαζί με το πλήρωμα αλλά και δυνατότητα μεταφοράς δέκα (10) μοτοποδήλατων.
Μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο κ. Χατζηγαβριήλ μας έστειλε τα σχέδια του νέου πλοίου που κατασκευάζει η εταιρεία του, καθώς και 2 φωτογραφίες από ένα πανομοιότυπο - αδελφό πλοίο που έχει ήδη νηολογηθεί. Τα δημοσιεύουμε και ευχόμαστε στη νέα εταιρεία κάθε επιτυχία στα σχέδιά της. Όπως είπε με νόημα και ο ίδιος ο κ. Χατζηγαβριήλ, «αν τελικά όλα όσα έχουν ανακοινωθεί, υλοποιηθούν, τότε το νησί θα έχει από το καλοκαίρι 5 πλοία (σ.σ. τo "Σαμοθράκη", το "Σάος", το "Σαόνησος" και τα 2 νέα πλοία που ανακοίνωσε η Saos Ferries) διαθέσιμα για την σύνδεσή του με την Αλεξανδρούπολη, γεγονός που θα δώσει νέες προοπτικές ανάπτυξης στη Σαμοθράκη».
 
Τα σχέδια του ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ που μας έστειλε ο κ. Χατζηγαβιήλ, είναι μελέτη του Τεχνικού Ναυπηγικού Γραφείου ΕΞΑΝΤΑΣ με έδρα την Κάλυμνο

Το «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» θα αναπτύσσει ταχύτητα περίπου 30 ναυτικών μιλίων, έχει μήκος 29 μέτρων, πλάτος 6,5 μέτρων, έχει δυναμικότητα 200 θέσεων μαζί με το πλήρωμα αλλά και δυνατότητα μεταφοράς δέκα (10) μοτοποδήλατων


1 σχόλιο:

  1. ποτε θα μπορούν οι πλοιοκτήτες να μας πουν το αντίτιμο για αυτά τα δρομολόγια με τα καινούργιά τους πλοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή