8 Αυγούστου 2013

Το λαμπερό αστέρι της Ευανθίας γέμισε με φως τον ουρανό της Σαμοθράκης

φωτογραφία: Ευγενία Παπαπέτρου
Εκεί στην είσοδο της αρχαίας πόλης, όπου η μυστηριακή κι αρχέγονη ατμόσφαιρα του Ιερού των Καβείρων  σταματάει και προσπαθεί να περιορισθεί στο χώρο της Παλιάπολης, ήρθε απόψε η Ευανθία Ρεμπούτσικα ανέβηκε στην σκηνή με τους συνεργάτες της, άνοιξε τις αποσκευές της και ξεχύθηκαν στον έναστρο ουρανό της Σαμοθράκης οι μουσικές της σμίγοντας το παλιό με το νέο, τα μυστήρια των αρχαίων Θεών με τις μουσικές της σύγχρονης  δυναμικής αλλά κυρίως ρομαντικής  κι ευαίσθητης δημιουργού! 

φωτογραφία: Β.Σπιτάλα




 Μας ταξίδεψε πότε χαϊδεύοντας το βιολί της στον ώμο σαν μικρό παιδί και πότε σαν να το μάλωνε για να δώσει ρυθμούς και μουσικές έντονες , δυνατές, να ξυπνήσουν οι αρχαίοι να ξεσηκωθούν οι ζωντανοί και να γίνει ένα πανηγύρι που όμοιό του σπάνια ζει κανείς !



φωτογραφία: Β.Σπιτάλα

Μια υπέροχη βραδιά, με ένταση , ρομαντισμό, τρυφερότητα κι ευαισθησία! Χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης απλώθηκαν παντού, μας μάγεψαν.

φωτογραφία: Β.Σπιτάλα
΄Ενα βιολί, μια ορχήστρα με κανονάκι, πιάνο κρουστά, κόντρα μπάσο,  ακορντεόν, συναντήθηκαν  για να πλημμυρίσουν την σκηνή με μουσικές και τραγούδια που ξεσήκωσαν, συγκίνησαν και δημιούργησαν υπέροχα συναισθήματα.
φωτογραφία: Β.Σπιτάλα
Ευχαριστούμε  όλους εκείνους που βοήθησαν  να ταξιδέψουμε μακριά από την καθημερινότητα και που μας χάρισαν αυτή την εξαιρετική βραδιά!

Δ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με διάθεση λυρική αποτυπώνεται η χθεσινή βραδιά, όπως ακριβώς ταιριάζει σε μια τέτοια δημιουργό και σε μια τέτοια παράσταση.
Υπέροχη, απ' τις ωραιότερες συναυλίες που έχουμε παρακολουθήσει.

Ανώνυμος είπε...

Η Ρεμπούτσικα άνοιξε την αίθουσα του θρόνου και μοιράστηκε μαζί μας τα πολύτιμα κομμάτια της!
Δ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.................?

Ανώνυμος είπε...

Αν κρίνω από την ευαισθησία που χαρακτηρίζει το άρθρο, πρέπει να γράφηκε από την Δ γυναίκα.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα κείμενο εξαιρετικό και μπράβο. Εύχομαι να υπάρξουν και άλλοι τέτοιοι συνεργάτες στο Β με κουλτούρα και ευαισθησίες. Το χρειαζόμαστε άλλωστε στις αφυδατωμένες και άχαρες μέρες που ζούμε τον τελευταίο καιρό!

Ανώνυμος είπε...

Μια ωραία συναυλία, την κατα ευχαριστηθήκαμε όλοι μας.Μπράβο στην συνθέτρια και τους συνεργατες της.

Ανώνυμος είπε...

o "2:27" στον κόσμο του τελείως.
φίλε δεν είναι όλα χρήμα υπάρχουν κι άλλα πράγματα σ΄αυτή τη ζωή που μπορούν να της δώσουν λίγο χρώμα, ξεκόλλα άσε την ψυχή σου ελεύθερη!

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα ξεκολήσω εσεις θα πληρωσετε τα ενοικια τα ΤΕΒΕ και τα υπόλοιπα;