3 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο σύστημα στις δημοτικές εκλογές

Όλοι οι υποψήφιοι σε ένα ψηφοδέλτιο

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου δρομολογεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» με ρύθμιση της κυβέρνησης δεν θα υπάρχουν πια πολλά ψηφοδέλτια, αλλά μόνο δύο για όλους τους συνδυασμούς.



Το ένα θα είναι για τους υποψήφιους δημάρχους και το άλλο για όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με αλφαβητική σειρά. Δήμαρχοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή όσοι συγκεντρώνουν το 42% των ψήφων, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προκρίνονται στον δεύτερο γύρω οι πρώτοι υποψήφιοι.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική.

Οι παραπάνω αλλαγές αυτές συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά – Μιχελάκη με κύριο στόχο να απεγκλωβιστούν οι δημοτικές εκλογές από τον στενό κομματικό εναγκαλισμό.


D.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός αλήθεια ασχολείται ακόμη με τις δημοτικές εκλογές στην Σαμοθράκη; 30 χρόνια το ίδιο έργο βλέπουμε. Δηλαδή τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Γιαννάκης Γιωργάκης

Ανώνυμος είπε...

Φτάνει πια όχι άλλο, έλεος!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε και τους είδαμε όλους. Γιαννάκης-Γιωργάκης...η κυρία Αντωνάκη και ο κύριος Ατζανός με το μακαρόνι την έβλεπαν την Σαμοθράκη. Τώρα μόνο για το καλοκαίρι ήρθε η κυρία Αντωνάκη για τα μπάνια της ενώ ο κύριος Ατζανός ήρθε για δουλειά αφού στα πλακάκια της Καμαριώτισσας έστησε επιχείρηση.

Ανώνυμος είπε...

ο κύριος Ατζανός ήρθε για δουλειά αφού στα πλακάκια της Καμαριώτισσας έστησε επιχείρηση :αφού πρώτα πέταξε στον Κιάδα την προηγούμενη παιδική χαρά, δεν ξέρω με ποιο δικαίωμα αντί να την φτιάξουνε............

Ανώνυμος είπε...

Καιάδα............

Ανώνυμος είπε...

Ο Ατζανός; Ενδιαφέρον...Σίγουρα για Χανό Πετρούδα δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί δεν έκαναν και κάτι ουσιαστικό για το νησί να το φέρουν μέσα στον ανταγωνισμό που υπάρχουν σε κάποια άλλα νησιά λόγο των υποδομών τους για την ανάπτυξη του νησιού και όχι μόνο.
Για την κυρία Αντωνάκη τι θα μας λέγατε; Για παράδειγμα η κυρία Αντωνάκη σαν αντιπολίτευση αυτό που λέτε πως κάνει ο Ατζανός τι κάνει; Εκτός φυσικά να κάθεται και να λέει παρόμοια πράγματα σε κάποια καφενεία η και σπίτια όπου και πάλι αυτά που λέει τα λέει για χάρη του καφέ και των ψήφων φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο οι κομματικά πεφωτισμένοι -επιλεγμένοι κι όσοι το βλέπουν ως ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης και κονόμας θα εκλέγονται πάντα?
Τι στο καλό βρε παιδιά, δεν θα βρεθεί κι ένας σωστός άνθρωπος για τούτον τον τόπο? Τέτοια κατάρα πια?

Ανώνυμος είπε...

Εσύ από τους υποψηφίους ποιόν βλέπεις σωστό; Εμένα δεν με γεμίζει κανένας τους. Και όταν λέω κανένας εννοώ κανένας.

Ανώνυμος είπε...

υπάρχουν σωστή ,όπως ο Θανάσης ο Βίτσας αλλά έφαγαν πίκρα και δυσαρέσκεια,θα μπορούσε να είναι και να γίνει πολύ καλός Δήμαρχος έχει όλα τα προσόντα.