18 Σεπτεμβρίου 2014

'Πληγή' για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης οι μετεγγραφές.

b268b3a875ec7bd8.jpg
Φέτος οι εγγραφές αναμένεται να είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά.
Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των πρωτοετών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με φοιτητές από όλη την Ελλάδα να καταφτάνουν στην Κομοτηνή για να εγγραφούν σε ένα από τα τμήματά του.

Μάλιστα η προσέλευση ήταν τέτοια, που δημιουργήθηκαν ουρές έξω από τις γραμματείες των τμημάτων, που προσπαθούσαν να κάνουν τη διαδικασία να κυλήσει όσο πιο γρήγορα γινόταν, παρόλο που δεν φαίνεται να υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα, πέρα από το χρόνο που χρειαζόταν για τους φοιτητές.

Φέτος οι εγγραφές αναμένεται να είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, όμως παραμένει άγνωστο αν όλοι όσοι εγγραφούν θα φοιτήσουν στη Θράκη, αφού ακόμα παραμένει στον αέρα το θέμα των μετεγγραφών, οι οποίος μπορεί να αποστραγγίσουν τον φοιτητικό πληθυσμό του ΔΠΘ.

Όπως σημείωσε ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, το Πανεπιστήμιο φέτος θα πάρει περισσότερους φοιτητές από κάθε άλλη χρονιά, και η φοιτητική μέριμνα έχει φροντίσει να τους δεχτεί όλους και αν μην υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στις εγγραφές.
Όμως με βάση το νέο νόμο περί μετεγγραφών, παραμένει στη διακριτική ευχέρεια των παιδιών να επιλέξουν αν θα μείνουν στο ΔΠΘ ή θα επιλέξουν ένα τμήμα σε κεντρικά πανεπιστήμια.

«Είναι μια πληγή για το Πανεπιστήμιό μας το ότι μπορεί αν φύγει σημαντικός αριθμός των φοιτητών, και θεωρούμε πως η πολιτεία θα πρέπει αν στηρίξει τις σπουδές των παιδιών εκεί που περνούν» σημείωσε, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα του ΔΠΘ το οποίο θεωρεί ότι θα πρέπει να κρατάει τον κόσμο του για να σπουδάζει στη Θράκη.

Αυτά τα προβλήματα κατέθεσαν και στον αρμόδιο Υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τους απάντησε ότι ο νόμος είναι πολύ καινούριος και δεν μπορεί να αλλάξει αυτή τη στιγμή, εξέφρασε όμως την κατανόηση ότι σε ένα πανεπιστήμιο όπως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το οποίο απευθύνεται σε ένα φοιτητικό κοινό το 95% του οποίου κατοικεί εκτός της Θράκης, αν αυτό το φαινόμενο επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά, θα αποτελέσει μείζον πρόβλημα για το ίδρυμα συνολικά.

Γι αυτό και ο Πρύτανης του ΔΠΘ θεωρεί πως θα πρέπει να βρεθεί κάποια πρόνοια ώστε να μείνουν στη Θράκη.
Έρχεται αναμόρφωση του οργανισμού
Ο κ. Καραμπίνης σημείωσε πως το επόμενο διάστημα η διοίκηση του πανεπιστημίου έχει ξεκινήσει να καλύπτει κάποια διοικητικά θέματα, όπως η αναμόρφωση του Οργανισμού του πανεπιστημίου, με το νέο σχέδιο του να κατατίθεται πιθανότατα και τον επόμενο μήνα στη σύγκλητο και το Συμβούλιο Διοίκησης ώστε να εγκριθεί και να αποσταλεί για έγκριση στο υπουργείο.
Πηγή: eleftherovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: